četvrtak, 9. veljače 2023.

Američke krafne

 

Kod nas, na nas mislim Samobor, sutra počinje Fašnik.
Pa zato jedan prigodni recept, ne baš tradicionalni ali prigodni.
Recept sam pronašla kod Ivane. 
 
RECEPT: 

Za tijesto:
 
560 g brašna
1/2 žličice soli
1 paketić instant kvasca
115 g otopljenog maslaca
260 ml toplog mlijeka
2 žlice šećera
2 jaja
 
ulje za prženje
šećer pomiješan s malo cimeta
otopljena čokolada
 
U toplo mlijeko umiješajte šećer i kvasac.
Stavite na toplo mjesto da se zapjeni.
U prikladnu posudu prosijte brašno pomiješano sa soli.
U sredini brašna napravite udubinu pa u nju stavite jaja, otopljeni maslac i zapjenjeni kvasac.
Umijesite glatko tijesto.
Plastičnu posudu s poklopcem lagano nauljite.
U pripremljenu posudu stavite tijesto pa ga stavite u hladnjak preko noći.
Drugi dan izvadite iz hladnjaka i ostavite ga 2 sata da se ugrije.
Zagrijano tijesto podijelite na dva djela i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte.
Razvaljeno tijesto izrezujte s dva okrugla kalupa, većim za krafnu a manjim za unutarnju rupu.
Ostatke premijesite i ponovno izrežite.
Izrezane krafne složite na lagano pobrašnjenu kuhinjsku krpu .
Prekrite još jednom krpom i dižite na toplom mjestu 1 sat.
Zagrijte ulje.
Pržite krafne sa svake strane 1 minutu.
Gotove krafne ocijedite na kuhinjskim ubrusima.
Još tople krafne uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta ili ih umočite u otopljenu čokoladu.
 
 
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar