četvrtak, 8. prosinca 2022.

Zobeni keksići

 

Jedna malo zdravija verzija keksića.

RECEPT:
 
220 g zobenih pahuljica
110 g sjemenki suncokreta
60 g suhih brusnica
50 g chia sjemenki
40 g bučinih sjemenki
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice  krupne soli
1/2 žličice sode bikarbone
120 g datulja
70 g kokosovog ulja
60 ml mlijeka
 
Zagrijete pećnicu na 180 C.
Dva veća lima obložite papirom za pečenje.
U blender stavite 110 g zobenih pahuljica i 70 g sjemenki suncokreta pa sameljite da dobijete strukturu grubljeg brašna.
Dobivenu smjesu istresite u veću zdjelu pa dodajte preostale zobene pahuljice, sjemenke suncokreta, brusnice, chia sjemenke, bučine sjemenke, cimet, sol i sodu bikarbonu.
U blender stavite datulje, kokosovo ulje i mlijeko pa miksajte dok ne dobijete gustu pastu.
Dodajte u mješavinu suhih sastojaka pa umijesite tijesto.
Rukama oblikujte kuglice pa ih slažite na pripremljeni lim.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 13-15 minuta dok keksi ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar