četvrtak, 22. prosinca 2022.

Orašar torta

 

Upravo sam pročitala svaki završni godišnji post iz prethodnih godina u nadi da će me inspirirati za ovogodišnji.
i jedini kaj imam za reći je da sam baš par lijepih napisala.
Rastem.
Zadovoljna sam.
Nemam ništa pametno za reći za ovu sada već pa skoro prošlu godinu.
Tužna mi je bila jer mi je mama umrla.
Volim to što je sjetim sa smješkom.
Naravno da mi nedostaje ali nekako kao što kažu, ako se mrtvih sjetimo uvijek su s nama.
Volim to što održavamo tradicije koje nas je mama naučila.
Volite se ljudi.
Uživajte u svemu.
Kratko, prekratko smo tu.
Pusa 
Bok
 
 
RECEPT:
 
Za biskvit:
 
4 žlice nekog božićnog čaja ( ja sam koristila ovaj
120 ml vruće vode
120 ml otopljenog kokosovog ulja
200 g šećera
srž mahune vanilije
3 jaja
90 ml mlaćenice
300 g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 1/2 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice soli
 
Za posip:
 
50 g listića badema
1 žlica otopljenog kokosovog ulja
1 žlica šećera
1/2 žličice mljevenog cimeta
šećer u prahu
 
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Prelijte čaj vrućom vodom pa ostavite da odstoji 20-ak minuta.
U prikladnu posudu stavite otopljeno kokosovo ulje, šećer i srž mahune vanilije.
Miksajte 2-3 minute dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
U drugoj posudi pomiješajte i prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
Procijedite čaj pa ga pomiješajte s mlaćenicom.
Umiješajte su smjesu jaja.
Na kraju umiješajte i smjesu s brašnom.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
U prikladnoj posudi pomiješajte listiće badema, šećer, otopljeno kokosovo ulje i cimet.
Rasporedite po vrhu kolača.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta.
Prije posluživanja kolač posipajte šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar