četvrtak, 14. siječnja 2021.

Pita od rogača i jabuka


Ova pita je rađena po narudžbi.
Moja sestra obožava rogač i u nekoj slastičarnici je probala pitu s rogačem koja ju je apsolutno oduševila.
Pa sam dobila u zadatak istražiti i napraviti nešto slično.
i ovo je bio moj odabir.
I bila je zadovoljna.
A i ja.
Obožavam ovakve kolače, relativno ih je jednostavno napraviti, dobiješ taj neki cozy osjećaj kada zagrizeš u njih.
I zadnje a najbitnije mojoj pravocrtno uređenoj apsolutno su ravnomjerni kada ih narežeš.
Nema mrvica, nema razmazane kreme.
Ma kao iz kuharice :)
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:

Za tijesto:

350 g brašna
175 g maslaca
1 žlica šećera
1 prašak za pecivo
naribana korica 1 limuna
1/2 žličice soli
2 žumanjka
50 g kiselog vrhnja

Za nadjev:

200 g mljevenog rogača
200 g brašna
250 g šećera
1 prašak za pecivo
300 ml mlijeka
100 ml ulja
450 g naribanih jabuka
2 bjelanjka

U prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte šećer, prašak za pecivo, sol i naribanu koricu limuna.
Dodajte žumanjke, maslac narezan na manje komadiće i kiselo vrhnje pa umijesite tijesto.
Omotajte ga rastezljivom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Dublji lim namastite i pobrašnite.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Za nadjev mikserom bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
U većoj posudi pomiješajte mljeveni rogač, brašno, šećer i prašak za pecivo.
Dodajte mlijeko i ulje pa izmiješajte da se sve poveže.
Dodajte i naribane jabuke.
Na kraju umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Ohlađeno tijesto podijelite na dva djela pa razvaljajte na dimenziju lima za pečenje.
Jednim listom tijesta obložite dno kalupa pa na njega izlijte dobiveni nadjev.
Prekrite drugim listom tijesta i nabockajte ga vilicom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-ak minuta.
Ohladite.
Prije posluživanja kolač narežite po želji i posipajte šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar