ponedjeljak, 4. siječnja 2021.

Čokoladna krema

 

Jel potrebno uopće nešto reći???
Ja sam jednostavno bez teksta.
Uplašeno-nemirna.
I onda je moja reakcija manična jurnjava po kući.
Čišćenje, peglanje, pranje prozora, veša i čega već ne.
I što treba i ne treba.
Da zaposlim ruke i glavu.
I kuhinja naravno.
Nekako mi je isprazno tipkati postove ovih dana ali opet s druge strane to sam ja, i koliko god se besmisleno i isprazno činilo to je ono što ispunjava i odražava mene i moj život.
I nekako se nadam da će se život čim prije vratiti u neki uobičajeni ritam bez skakanja na svaki zvuk.
Ovo je moj prvi korak prema tome...
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:

Recept za ispis


2 jaja
1 žumanjak
200 ml vrhnja za šlag
300 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
2 žlice instant kave
125 g tamne čokolade

U prikladnom loncu pomiješajte mlijeko i vrhnje, dodajte srž mahune vanilije i instant kavu te zagrijavajte dok ne provrije.
Maknite s vatre i ostavite da se okusi prožmu 10-ak minuta.
Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće pa preko nje prelijte smjesu mlijeka i vrhnja.
Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Ohladite do sobne temperature.
Jaja, žumanjak i šećer tucite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Dobivenu smjesu raspodijelite u četiri vatrostalne posudice.
Posudice složite u dublji lim za pečenje.
Oko posudica ulite kipuću vodu do polovice visine.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.
Ohladite i poslužite sa prilogom po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar