ponedjeljak, 8. srpnja 2019.

Torta sa tri mousse-a


Kod nas su temeperture vani konačno malo urazumile i prognoza za ovaj tjedan je baš po mom guštu, neće temperatura preko 25 C.
A ova torta, ona je idealna baš za te vruće dane. Odrežete šnitu i vratite tortu odmah u frižider da se ne zagrije za repete.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za tijesto:

110 g brašna
60 g kakaa
100 g šećera
2 jaja
115 g maslaca
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli

Za čokoladni mousse:

300 g nasjeckane čokolade
500 ml vrhnja za šlag
2 žličice želatine u prahu

Za mousse od maline:

200 g svježih borovnice
500 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu


Za mousse od bijele čokolade:

300 g bijele čokolade
500  ml vrhnja za šlag
2 žličice želatine u prahu

Za ukras:

150 g čokolade
150 ml vrhnja za šlag
borovnice

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Pomiješajte brašno sa kakaom, praškom za pecivo i soli pa prosijte smjesu.
Maslac i čokolodu stavite u vatrostalnu posudu pa otopite na pari.
Glatku smjesu ostavite da se malo prohladi.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom pa miksajte dok se smjesi ne udvostruči volumen i šećer se ne otopi.
Umiješate prohlađenu smjesu čokolade i maslaca.
Na kraju umiješajte prosijanu smjesu brašna.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Ohladite.
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za posluživanje pa oko njega stavite obruč kalupa za tortu.
Za čokoladni mousse na pari otopite nasjeckanu čokoladu sa 200 lm vrhnja za šlag. Ohladite.
Želatinu prelite sa dvije žlice hladne vode pa je ostavite na nabubri.
Ostatak vrhnja mikserom izradite u čvrsti šlag.
Želatinu sa dvije žlice vode otopite na laganoj vatri.
U šlag umiješajte rastopljenu želatinu i malo prohlađenu čokoladu.
Rasporedite na pripremljeni biskvit i zagladite površinu.
Stavite u hladnjak dok pripremate mousse od borovnica.
Za mousse od borovnica vilicom ispasirajte borovnice.
Želatinu prelite sa četiri žlice hladne vode pa je ostavite na nabubri.
Vrhnje mikserom izradite u čvrsti šlag.
Želatinu sa dvije žlice vode otopite na laganoj vatri.
U šlag umiješajte rastopljenu želatinu i pire od borovnica.
Rasporedite na čokoladni mousse i zagladite površinu.
Stavite u hladnjak dok pripremate mousse od bijele čokolade.
Za čokoladni mousse na pari otopite nasjeckanu čokoladu sa 200 lm vrhnja za šlag. Ohladite.
Želatinu prelite sa dvije žlice hladne vode pa je ostavite na nabubri.
Ostatak vrhnja mikserom izradite u čvrsti šlag.
Želatinu sa dvije žlice vode otopite na laganoj vatri.
U šlag umiješajte rastopljenu želatinu i malo prohlađenu čokoladu.
Rasporedite po mousse-u od borovnica i zagladite površinu.
Stavite u hladnjak dok pripremate ukrasni sloj.
Na pari rastopite čokoladu sa vrhnjem za šlag.
Ostavite da se malo ohladi pa rasporedite po mousse-u od bijele čokolade.
Ukrasite malinama.
Ohladite.
Prije posluživanja odstranite obruč kalupa.

Nema komentara:

Objavi komentar