ponedjeljak, 22. srpnja 2019.

Tart iz Gainsborougha


Prvi puta kada sam čula sa kombinaciju kokosa i malina bila sam pa lagano zgrožena.
Naravno da je znatiželja pobijedila pa sam odlučila isprobati.
I oduševila sam se okusom. 
Isprobala sam već preko nekoliko kolača u ovoj kombinaciji i uvijek me iznova iznenadi.
original ovog recepta pronašla sam u Jamie časopisu, i to prastarom broju iz 2016 kada je još izlazio u Hrvatskoj.

RECEPT:
Recept za ispis

Za tijesto:

125 g maslaca
250 g brašna
50 g šećera u prahu
1 jaje
2 žlice mlijeka

Za nadjev:

50 g maslaca
4 jaja
150 g šećera
200 g kokosa
1 žličica praška za pecivo
150 g marmelade od malina
150 g svježih malina

Namastite i pobrašnite kalup za pite.
U zdjelu prosijte brašno i šećer u prahu.
Dodajte maslac, jaje i mlijeko pa umijesite tijesto.
Omotajte ga rastezljivom folijom pa ga stavite u hladnjak na 30 minuta.
Ohlađeno tijesto razvaljajte pa njime obložite pripremljeni kalup.
Ponovno ga stavite na hlađenje 30 minuta.
Ohlađeno tijesto slijepo pecite 20 minuta.
Ohladite.
Za nadjev u prikladnom loncu otopite maslac pa ga ostavite da se prohladi.
Jaja sa šećerom pjenasto izradite mikserom.
Umiješajte prohlađeni maslac, kokos i prašak za pecivo i izmiješajte.
Po pečenom ohlađenom tijestu razmažite marmeladu od malina a svježe maline raspredite po njoj.
Prelite nadjevom od kokosa.
Pecite još 25-30 minuta dok se nadjev ne stisne i dobije zlatno žutu boju.
Ohladite prije posluživanja.

2 komentara:

  1. Zanimljivo....
    Primjetila sam da se u posljednje vrijeme kokos trpa u kombinacije sa vocem...
    U principu nemam nis protiv jer volim voce kao i kokos.....
    Ali ipak mi je malo cudna kombinacija!

    OdgovoriIzbriši