četvrtak, 28. ožujka 2019.

Kocke sa kikiriki maslacem

Kiririki maslac niz moje grlo klizi jako teški ili nikako.
Ne volim da suho-slijepljeni osjećaj koji ostavlja u ustima, a i da ne napominjemo to uvriježeno pravilo u mojoj glavi da se kikiriki jede slan a kada je u obliku maslaca meni više na slatko baca.
Ali zato se ovaj moj doma ubija u njemu. On koji rijetko traži nešto za čalabrcnuti nakon ručka ili večere žličicom jede kikiriki maslac.
I žica da napravim i kolače sa njim.
Pa zato evo ga.
Ovaj mi je čak i bio ok, nije se jako osjetio taj kikiriki u kolaču.
Original recepta pronašla sam ovdje.


RECEPT:
Recept za ispis

400 g zobenih pahuljica
1 1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica mljevenog cimeta
1 žličica mljevenog đumbira
1/2 žličice soli
80 g nasjeckane čokolade
45 g kokosa
80 g suhih višanja
115 g maslaca
150 g smeđeg šećera
3 jaja
375 g kikiriki maslaca
1 žlica ekstrakt vanilije
malo krupne soli za posip

Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite dublji kalup za pečenje.
U prikladnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, cimet, sodu bikarbonu,đumbir i sol.
U drugoj posudi pomiješajte nasjeckanu čokoladu, kokos i suhe višnje.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu i šećer se ne otopi.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Dodajte i kikiriki maslac i ekstrakt vanilije te smjesu sa zobenim pahuljicama pa izmiješajte.
Umiješajte smjesu čokolade pa ponovno izmiješajte.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni lim pa zagladite površinu pa posipajte krupnom soli.
pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
Ohladite.
Prije posluživanja narežite po želji.

1 komentar:

  1. Kikiriki puter retko koristim a znam koliko je zdrav da se jede...moj mlađi sin je živeo na njemu dok je bio dete, peanut butter and jam sandwiches su mu bili i doručak i ručak i večera i dan danas ga voli. Kolač ti je izuzetno lep.

    OdgovoriIzbriši