četvrtak, 14. ožujka 2019.

Čokoladni kuglof sa brusnicama



Teško mi se odlučiti što bi mislila o vremenskim prilikama vani.
Ujutro smo još u zimi a već oko 10 je proljeće dok se temperature u 12 više približavaju ljetnima.
Teško mi se obući ujutro, bez obzira na slojevitost teško mi je u jedan outfit uključiti tri godišnja doba.
Dok ne dočekam neko jednostavnije vrijeme za odjeću ostavljam vas sa ovim kuglofom koji je u osnovi zimska slastica.
Donio mi je vjetar nekoliko zalutalih listića danas pred vrata pa sam ih iskoristila za fotkanje tako da nažalost sličica kuglofa ne prati baš i njegov opis kao zimskog kolača.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

400 g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
65 g kakaa
1/2 žličice soli
230 g maslaca
150 g smeđeg šećera
4 jaja
2 žlice ekstrakta vanilije
375 ml kiselog vrhnja
115 g otopljene čokolade
100 g komadića čokolade
100 g suhih brusnica

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Mikserom pjenasto izradite maslac  smeđi šećer, dok smjesa ne posvijetli i šećer se otopi.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Prosijte brašno pomiješano sa soli, sodom bikarbonom i kakaom pa umiješajte u smjesu.
Umiješajte i kiselo vrhnje i otopljenu čokoladu.
Na kraju umiješajte i komadiće čokolade i suhe brusnice.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta( napravite test drvenim štapićem).
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje i prije posluživanja po želji posipajte šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar