četvrtak, 18. listopada 2018.

Dvostruko čokoladni muffini

Idealni sa ove oblačne i kraće dane koji nam stižu.
Da nam donesu malo sunca i utjehe.
A jako su brzo gotovi tako da su idealni za napraviti nakon napornog dana na poslu.
Smućkate ih i ubacite u pećnicu a dok se ušuskate u nešto toplo, mekano i udobno i napravite čaj muffini su pečeni.
Original recepta pronašla sa ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za muffine:

90 g maslaca
235 g nasjeckane čokolade
275 g integralnog brašna
100 g šećera
40 g kakaa
1 žlica praška za pecivo
1 žlica sode bikarbone
1/4 žličice soli
360 ml mlačenice
1 jaje
1 žlica arome vanilije

Za posip:

55 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta
65 g nasjeckanih oraha
15 g otopljenog maslaca

Zagrijete pećnicu na 180 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
Na pari otopite polovicu količine čokolade i maslac.
U prikladnoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol pa prosijte smjesu.
U otopljenu smjesu čokolade umiješajte mlačenicu, jaje i aromu vanilije i izmješajte. Umiješajte i smjesu prosijanih suhih sastojaka.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni lim za muffine.
Za posip pomiješajte smeđi šećer, cimet, orahe i otopljeni maslac dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Rasporedite po pripremljenim muffinima.
Pecite u prethodno zagrijanoj pečnici 20-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar