četvrtak, 30. kolovoza 2018.

Kuglof sa malinama

Znam da izgleda kao još jedan u nizu recepata za kuglof, kojima sam kao što ste možda i primijetili opsjednuta.
Ali ovome svakako dajte šansu ima nešto posebno u tom spoju okusa malina, kakaa i šećera što mu daje ono nešto zbog čega se jednostavno nećete moći prestati jesti ga.
Original recepta pronašla sam ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za tijesto:

390 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
190 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
1 žlica arome vanilije
480 ml jogurta

Za nadjev:

50 g smeđeg šećera
1 žlica kakaa
250 g malina

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kugkof.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikaronu i sol pa prosijte dobivenu smjesu.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac i šećer.
Dodajte jedno po jedno jaje pa sve dobro izmješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte vaniliju i jogurt.
Na kraju umiješajte i prosijanu smjesu brašna.
Za nadjev pomješajte šećer sa kakaom a maline operite i osušite.
U pripremljeni kalup za kuglof rasporedite 1/3 smjese za tijesto pa posipajte sa pola smjese kakao i šećera. Po toj smjesi rasporedite i polovicu malina.
Ponovno rasporedite trećinu smjese tijesta pa ostatak smjese šećera i kakaa ta ostatak malina.
Prelite ostatkom tijesta i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Pečeni kuglof istresite iz kalupa pa ga ostavite da se ohladi.
Prije posluživanja posipajte sa malo šećera u prahu.

1 komentar:

  1. I would love to try this recipe out as soon as possible! This looks incredibly delicious. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
    Greg Prosmushkin

    OdgovoriIzbriši