četvrtak, 24. svibnja 2018.

Kruh sa jogurtom


Vodili smo raspravu nedavno o ovim brzim kruhovima sa sodom bikarbonom. 
Generalni zaključak je ili ga voliš ili ga ne voliš, ljudi koji ga ne vole kao argument navode da im se baš osjeti soda bikarbona i da im taj okus apsolutno ne odgovara.
Istina uvijek se osjeti ali meni osobno ne smeta.
Tako da mi je ova vrsta kruha nešto čemu pribjegavam kada mi brzo treba svježi kruh,
Ovaj dotični je neki kruh je neki mutant jer u njega ide i kvasac, tako da se tako okus sode bikarbone zaista ni ne osjeti jer je na 600 g brašna ide samo jedna žlica.
Ukoliko vam smeta taj okus sode bikarbone u kruhu a niste još digli ruke od njega možda je ovo recept za vas.
Čisto da mu date još jednu šansu.
Da imate asa u rukavu za dane kada vam treba kruh koji je brzo gotov.

RECEPT:
Recept za ispis

300 g integralnog brašna
300 g polubijelog brašna
1 žlica instant kvasca
1 žlica sode bikarbone
2 žlice šećera
425 g jogurta
1 jaje
1 žlica soli

Zagrijte pećnicu na 180 C.
U prikladnu posudu prosijte obje vrste brašna.
U sredini napravite udubinu pa u nju stavite kvasac, sodu bikarbonu, šećer i sol.
U drugoj zdjeli vilicom izradite jaje sa jogurtom pa ulite u smjesu sa brašnom.
Umijesite tijesto.
Oblikujte tijesto u željeni oblik pa ga stavite na lim za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-ak minuta, dok ne dobije lijepu boju.
Ostavite da se malo prohladi prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar