ponedjeljak, 14. svibnja 2018.

Brownie cheesecake


Kao i obično kada radim tortu uz klasičnu veliku, napravim i jednu malu kao testnu.
Brže se ohladi nego velika pa je mogu prije jesti i zgodnija mi je za fotkanje.
Tako sam i sa ovom jednino što sam malo krivo procijenila količinu sirne smjese koju sam stavila na malu tortu.
Prave omjere kako izgleda torta u originalnom mjerilu možete vidjeti kod Ana-Marije od koje sam i posudila recept.

RECEPT:


Za brownie podlogu:

250 g čokolade
150 g maslaca
150 g smeđeg šećera
prstohvat soli
1 vanilin šećer
3 jaja
120 g brašna

Za cheesecake dio:

1000 g ABC sira
150 g šećera
2 vanilin šećera
4 jaja

Za ukras:

300 g smrznutog šumskog voća
50 g gustina
šećer po želji

Zagrijte pećnicu na 170 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu promjera 30 cm.
Na pari otopite čokoladu, maslac, šećer, vanilin šećer i sol. Otopljenu smjesu ostavite da se malo prohladi.
U smjesu umiješajte jaja i brašno.
Ulite smjesu u pripremljrni kalup za tortu.
Zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.
Dok se brownie podloga peče pripremite cheesecake dio.
Mikserom izradite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Kada smjesa postane jednolična i šećer se otopi umiješajte jedno po jedno jaje.
Izvadite kalup sa brownie podlogom iz pećnice pa preko nje prelite chessecake dio.
Vratite i+u pećnicu i pecite još 30-35 minuta.
Nakon što istekne tih 35 minuta ugasite pećnicu a tortu ostavite unutra da se ohladi.
Ohlađenu tortu sada stavite na dodatno rashlađivanje, ovoga puta u hladnjak, najbolje preko noći.
Prije posluživanju tortu preselite na tanjur za posluživanje i napravite voćni umak.
Za voćni umak voće stavite u prikladan lonac pa mu dodajte gustin i šećera po ukusu.
Kuhajte na umjerenoj vatri dok se voće ne otopi i dobijete gusti umak.
Poslužite prelivenog preko torte.

Nema komentara:

Objavi komentar