ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

Torta od mjendula, sira i mrkve


Žale se moji doma da sam u zadnje vrijeme zapela za te zdrave i biskvitaste kolače. Neka im napravim nešto kremasto jer to je vidio nakon nedeljnih pohanaca jesti zdravi kolač.
Nedjelja je za uživanje i guštanje u hrani koju ne jedemo svaki dan.
Pa onda za mir u kući nešto kremasto.
Iako sam uspjela prošvercati mrkvicu u biskvit kao nešto zdravo :)
Original recepta sam pronašla u Dobroj hrani.


RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit: 

125 g naribane mrkvice
125 g mljevenih badema
2 žlice brašna
1/2 žličice praška za pecivo
4 jaja
50 g šećera

Za kremu:

20o g svježeg kravljeg sira
sok pola limuna
100 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag

Za posip:

šećer u prahu

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm namastite i pobrašnite.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke sa šećerom mikserom izradite u čvrsti snijeg.
Umiješajte jedan po jedan žumanjak.
Na kraju umiješajte i naribanu mrkvicu, mljevene bademe, brašno, prašak za pecivo i limunov sok.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.
Ohladite.
Za kremu vrhnje za šlag sa šećerom u prahu istucite u čvrsti šlag.
Umiješajte svježi kravlji sir i limunov sok.
Biskvit prerežite na pola, tako da dobijete dva lista.
Na tanjur za posluživanje stavite list biskvita a oko njega stavite obruč od kalupa u kojem se pekao.
Preko biskvita rasporedite kremu od sira pa poklopite drugim listom biskvita.
Ohladite.
Prije posluživanja odstranite obruč i posipajte šećerom u prahu.

Broj komentara: 6: