četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Rolada sa kokosom i malinama


Ne znam kako vi ali ja najčešće spremam zanimljive recepte na osnovu izgleda.
Tako sam i ovaj.
Kada sam ga krenula pomnije čitati nisam bila sigurna hoće li mi se odgovarati kombinacija malina i kokosa.
Ali dopala mi se, i to jako.
Svakako preporučam za isprobati.
Original recepta možete pronaći na blogu Prstohvat soli.

RECEPT:
Recept za ispis

Za roladu:

4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
80 g brašna

Za kremu:

500 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
100 g kokosa

Za premaz:

pekmez od maline

Za ukras:

250 g malina

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki plitki lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
U bjelanjke dodajte polovicu šećera pa ih mikserom izradite u čvrsti snijeg. Odložite sa strane.
Žumanjcima dodajte drugu polovicu šećera i vanilin šećer  pa i njih mikserom izradite u čvrsti snijeg. 
Ručno umiješajte prosijano brašno.
Na kraju umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu rasporedite po pripremljenom limu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta.
Vruću roladu maknite sa lima pa je zarolajte zajedno sa papirom za pečenje.
Ohladite.
Za kremu mikserom izradite vrhnje za šlag i šećer u prahu dok ne dobijete srednje čvrstu smjesu. Umiješajte i kokos.
Razmotajte roladu i odstranite papir. Unutarnju stranu rolade premažite pekmezom od maline. Na pekmez rasporedite 2/3 kreme pa je razmažite u jednoličnom sloju. Maline operite i osušite.
Rasporedite maline po kremi ali ostavite nekoliko za ukras rolade. Zarolajte roladu i stavite je na pladanj za posluživanje.
Roladu izvana premažite preostalom kremom a ukoliko vam nešto kreme preostalo ukrasno je naštrcajte na vrh rolade.
Ukrasite preostalim malinama.
Ohladite prije posluživanja.

2 komentara:

  1. Kombinacija je san snova i vrlo lepo napravljeno, njam!:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Rolate obožavam na svaki mogući način...ja pravim nešto slično ali sa jagodama...sviđa mi se i tvoja kombinacija.

    OdgovoriIzbriši