četvrtak, 5. siječnja 2017.

Crema Catalana



Nešto kao naša rožata samo što je ova španjolska aromatizirana cimetom i limunovom koricom.
Recept sam pronašla u Iću i piću iz prosinca 2010.

RECEPT:
Recept za ispis

150 g šećera
4 žumanjka
1 žlica škrobnog brašna
1 štapić cimeta
naribana korica 1 limuna
0,5 l mlijeka
smeđi šećer za posip

Pjenasto izradite žumanjke sa šećerom. Umiješajte naribanu limunovu koricu i škrobno brašno. Umiješajte mlijeko i štapić cimeta. Kuhajte na umjerenoj vatri iz stalno mješanje dok se smjesa ne zgusne. 
Pripremite posudice u koje ćete uliti skuhanu kremu.
Čim se krema stisne, maknite je sa vatre. Izvadite štapić cimeta pa je rasporedite između pripremljenih posudica. Ohladite.
Prije posluživanja po vrhu kreme posipajte malo šećera pa ih stavite u pećnicu koju ste prethodno upalili na grill program dok se šećer ne rastopi.

2 komentara:

  1. Moj sin obozava rozatu, pa pretpostavljam da bude mu se dopala i Katalana.
    Uzgred, otkuda slastici ovo ime?

    OdgovoriIzbriši
  2. Lep recept.Ja nisam čula ni za rozatu a i ovo mi je novo. Malo podseca na krem brule

    OdgovoriIzbriši