ponedjeljak, 2. siječnja 2017.

Kruh sa bananama i lješnjacima



Alo ekipa kaj ima?
Jeste dobro?
Jeste preživjeli doček ili Vas još mući mamurluk ?
Ako je mamurluk u pitanju predlažem da si na brzinu smućkate ovaj kruh za doručak.
Jer nakon dobrog doručka sve je nekako lakše kaj ne?
Recept sam posudila od Sanje.

RECEPT:
Recept za ispis

360 g integralnog brašna
140 g smeđeg šećera
150 g maslaca
2 jaja
3 prezrele banane
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 žlice krupno mljevenih lješnjaka

Za posip:

krupno mljeveni lješnjaci

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti lim za pečenje.
Otopite maslac na laganoj vatri.
Prosijte integralno brašno koje ste pomiješali sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. U prosijanu smjesu dodajte još i šećer, vanilin šećer i lješnjake pa sve izmješajte.
U prikladnu posudu stavite jaja pa ih izradite pjenjačom. Dodajte banane pa ih izgnječite vilicom i pomiješajte sa jajima. U tankom mlazu ulite otopljeni maslac pa izmiješajte. Na kraju umiješajte smjesu suhih sastojaka. Izmješajte.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Posipajte krupno mljevenim lješnjacima.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta.

2 komentara:

  1. Svako dobro u Novoj, draga Petra! U obilju zdravlja, ljubavi, mira, radosti, novaca, dobrih ljudi, dobrih prilika i ostvarenja! :) a recept ćemo isprobati svakako, izvrsno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Petra, dobro sam, jos sam i bolje dok citam tvoje fine recepte!
    Obozavam ovakve kolace koje kad radim, svi frcu nosevima, a nestanu dok si reko keks.

    OdgovoriIzbriši