ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

Kocke sa rabarbarom


Za neko vrijeme ovo je zadnji post sa rabarbarom ko glavnom glumicom, čisto da vidite da koristim i druge namirnice :)
Poprilično zasitan i aromatičan kolač. Uz ovaj preljev od kiselog vrhnja nam je bio desert a uz šalicu čaja doručak.

RECEPT:
Recept za ispis Za tijesto:

125 g muscovado šećera
75 g maslaca
1 jaja
225  g brašna
1 žličice sode bikarbone
150 ml kiselog vrhnja
300 g rabarbare

Za posip:

15 g maslaca
25 g šećera
100 g mješanjog orašastog voća krupno nasjeckanog
1 žličica cimeta

Za pošluživanje:

kiselo vrhnje
šećer u prahu
vanilin šećer

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
Za tijesto mikserom pjenasto izradite maslac, šećer i jaje. Prosijte brašno sa sodom bikarbonom pa umiješajte u pjenasto izrađenu smjesu maslaca. Dodajte i kiselo vrhnje pa sve dobro izmješajte. Na kraju umiješajte i rabarbaru. Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup i zagladite površinu.
Za posip otopite maslac pa ga pomiješajte sa orašastim plodovima šećerom i cimetom. Dobivenu smjesu rasporedite po vrhu kolača pa ga pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta. Ohladite.
Prije posluživanja narežite po želji. Za posluživanje kiselo vrhnje pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom prema ukusu pa dobivenom smjesom prelite svaku kocku kolača.

Broj komentara: 8:

  1. Vjerujem da bi ovo bilo jednako dobro i s nekim drugim voćem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da bi bilo, nekako mi breskev padaju na pamet.

      Izbriši
  2. Nikada nisam probala rabarbaru, a ovaj recept mi se baš čini zanimljiv! Nisam znala da rabarbara može tako i u biskvite!

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam dosta rabarbare u basti i obicno zavrse u nekom mrvicastom tijestu, a ovaj recept mi se bas dopada. Isprobacu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Moze u slastice ali moze i u juhe i sarme...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je baš fino! Uživaj u rabarbarici

    OdgovoriIzbriši