ponedjeljak, 8. veljače 2016.

Čokoladni kruh iz Starbucksa



Još jedan u nizu kruhova za doručak. Koliko sam ih napravila mislim da ću upisati specijalizaciju :)
Ovaj konkretni kruhić nije bio za našu internu upotrebu, nego sam ga radila kao kruh za doručak za vikend izlet sa prijateljima.
Bio veliki hit pogotovo klincima koji su ga jeli i za doručak i za večeru a mi veliki ga baš i nismo puno dobili mi smo se morali zadovoljiti drugim kruhićem koji sam napravila.
Ako su ga klinci voljeli sigurno će i vama biti fini, uostalom jel mu treba bolja preporuka od ove dječje.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

170 g omekšalog maslaca
150 g šećera
3 jaja
120 g brašna
60 g kakaa
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/2 žličice soli
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
120 ml mlačenice
30 ml vode
1 žlica arome vanilije

Za posip:

3 žlice smeđeg šećera
par zrna kakaa

Zagrijte pećnicu na 180 C. Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh. 
U veću posudu prosijte brašno, kakao, cimet, sok, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
U drugoj posudi pjenasto mikserom izradite omekšali maslac sa šećerom. U pjenastu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje. U trećoj posudi pomiješajte mlaćenicu, vodu i aromu vanilije.
U pjenastu smjesu maslaca, šećera i jaja naizmjenično umiješajte smjesu suhih sastojaka i smjesu sa mlaćenicom. Dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Sjemenke kakaa usitnite u mužaru pa ih pomiješajte sa smeđim šećerom. Dobivenom smjesom posipajte vrh kolača. 
Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici 45-50 minuta. Ohladite prije posluživanja.

Broj komentara: 10: