ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Kolač sa kestenom


Nastavljamo sa rođendanskim receptima...
Fotka nije nešto ali je kolač izvrstan. To je jedan od kolača koji sam nosila svojim curkama u ured na degustaciju i kako sam bila u žurbi nisam baš stigla petljati po fotiću.
original recepta i puno bolju fotku možete pronaći kod Torteline.


RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

9 jaja
120 g šećera
40 g brašna
120 g mljevenih tostiranih oraha
250 g kesten pirea

Za nadjev:

150 g maslaca
100 g šećera u prahu
3 rebra čokolade
250 g kesten pirea
2 žlice ruma

Za glazuru:

100 g čokolade
100 ml vrhnja za šlag

Zagrijte pećnicu na 180 C. Veliki, duboki lim za pečenje namastite i pobrašnite.
Odvojite bjelanjke od žumanjka. Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg. U žumanjke dodajte šećer pa miksajte dok smjesa ne posvijetli i ne udvostruči joj se volumen. Dodajte brašno, kesten pire i orahe pa sve dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte još i snijeg od bjelanjaka. Rasporediti smjesu u pripremljeni lim, zagladiti površinu pa peći u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta. Ohladiti.
Za nadjev pjenasto izmiksati maslac sa šećerom u prahu, dodati otopljenu čokoladu, kesten pire i rum. Miksati dok se svi sastojci ne povežu pa dobivenom smjesom premazati ohlađeni biskvit. Ohladiti.
Nasjeckati čokoladu na manje komadiće. Zagrijavati vrhnje za šlag dok ne provrije. Vruće vrhnje preliti preko čokolade pa miješati dok se čokolada ne otopi i ne dobijete glatku smjesu. Preliti galazuru preko kolača. Ohladiti.
Prije posluživanja narezati po želji.

Broj komentara: 7:

  1. kolači sa kestenom nisu prijatnog ukusa

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su kolaci sa kestenom najlepsi jesenji deserti, mogu se napraviti i preko cele godine, ali su tek u jesen i zimu zaista nesto posebno, nista lepse nego kad se ususkas uz neku dobru knjigu i kolacic od kestena na tanjiru.:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja volim u jesen...kod nas marune...

    OdgovoriIzbriši