četvrtak, 12. studenoga 2015.

Kuglice od buče


Čim sam vidjela ovaj recept na blogu kod Nevene znala sam da ga moram isprobati. Jedina razlika je boja mojih kuglica, imala sam nešto ostataka biskvita od šubarica koje sam radila prije koji dan pa sam dio keksa njima zamijenila. Apsolutno sam očarana ovim kuglicama, mekane i mirisne iznutra a krckava čokolada izvana.
Originalni recept možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

200 g pirea od bundeve
250 ml mlijeka
1 žlica meda
srž pola mahune vanilije
150 g petit buerre keksa
100 g osušenog čokoladnog biskvita
50 g bijele čokolade
2 žlice ruma
200 g tamne čokolade
100 g kakaa

Pomiješajte mlijeko sa pireom od bundeve, medom, vanilijom i cimetom. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se svi sastojci ne povežu. Pomiješajte osušeni biskvit i petit buerre kekse pa ih sve dobro sameljite u multiptaktiku. Dodajte toploj smjesi i iziješajte. Bijelu čokoladu narežite na manje komadiće pa je umiješajte u smjesu mlijeka i keksa. Stavite smjesu u hladnjak da se dobro ohladi.
Od ohlađene smjese oblikujte kuglice, slažite ih na tanjur pa ih ponovno stavite na hlađenje prije nego što ih umočite u čokoladnu glazuru.
Čokoladu otopite na pari a kakao prosijte u zdjelicu.Svaku kuglicu umočite u rastopljenu čokoladu pa je onda još uvaljajte u kakao. Čuvajte ih hladnjaku do konzumacije.

4 komentara: