ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Brownies


Kad vam treba nešto slatko i jednostavno, čokoladna utjeha ili su samo oni dani onda je ovo recept za Vas. 
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

250 g maslaca
180 g čokolade
120 g kakaa
225 g mascarponea
6 jaja
4 žlice arome vanilije
120 g brašna
1/2 žličice soli

Ganache:

340 g čokolade
12 žlica vrhnja za šlag
6 žlica maslaca

Zagrijte pećnicu na 165 C.
Namastite i pobrašnite veći lim za pečenje.
U prikladnom loncu na laganoj vatri otopite maslac. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće. Rastopljeni maslac maknite sa vatre pa mu dodajte čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne otopi i dobijete glatku i jednoličnu smjesu.
Mikserom pjenasto izradite jaja, šećer i aromu vanilije. Prosijte kakao sa brašnom i soli. U pjenastu smjesu jaja dodajte mascarpone i otopljenu smjesu čokolade i maslaca. Na kraju dodajte i prosijanu smjesu sa brašnom. Sve izmješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni lim, zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 do 50 minuta (napravite test čačkalicom).
Ostavite da se ohladi 15-ak minuta dok pripremite ganache.
Vrhnje za šlag zagrijavajte na laganoj vatri dok ne provrije. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće pa je umiješajte u kipuće vrhnje. Dodajte i maslac. Miješajte dok se čokaolada i maslac ne otope i ne dobijete glatku smjesu. Razmažite ganache na malo ohlađene browniese. Ostavite da se krema stvrdne. Prije posluživanja narežite po želji.

Broj komentara: 8:

  1. Toliko divnih nijansa braon boje! Savrseno! Nisam ih pravila od kad su mi deca porasla, ne pitaj zasto, nemam pojma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek stigneš, čokolada je uvijek dobrodošla.

      Izbriši
  2. Divota! Nema bolje utjehe od čokolade ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je da se rastopis od miline, sta cu kad padam na cokoladu.:)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja i ja, a šrta ću kad je univerzalni lijek za sve.

      Izbriši