ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

Kolač sa ribizlom



Danas samo recept, bez puno priče.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

340 g brašna
1 1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
srž 1/2 mahune vanilije
2 jaja
180 ml sirupa od bazge
150 g šećera
prstohvat soli
125 g maslaca
200 g ribizla

Zagrijte pećnicu na 180 C. Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh. U jednu posudu prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli. U drugoj posudi mikserom pjenasto izradite maslac sa šećerom i srži polovice mahune vanilije. Umiješajte jedno po jedno jaje pa dobro izmiksajte. Umiješajte i sirup od bazge. Dodajte prosijanu smjesu brašna pa izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju umiješajte i oprani i očišćeni ribizl. Smjesu istresite u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-0 minuta. Napravite test čačakalicom kako biste provijerili ako je kolač pečen. Pečeni kolač istresite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi. Prije posluživanja narežite na šnite.

2 komentara:

  1. Sirup od bazge je pravo iznenađenje u ovom receptu, kolač sigurno ima božanstveni okus

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je isto super taj sok od bazge

    OdgovoriIzbriši