četvrtak, 30. srpnja 2015.

Muffini sa borovnicama


Nisam nikada shvaćala pomamu koju MM osjeća prema muffinima sa borovnicama. Kad ih vidi oči mu zasvjetlucaju i onda sav sretan uzvikne blueberry muffins. Nije da nisu fini ali nekako ne volim kolače sa borovnicama jer te borovnice otpuste boju u tijesto pa onda to bude oko tih borovnica neka čudna zelena boja koja ne izgleda baš jestivo.
Uglavnom samo njemu za ljubav...

RECEPT:
Recept za ispis
Za 9 muffina

140 g integralnog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
korica i sok polovice limuna
1 banana 
1 žlica maslinovog ulja
60 ml mlijeka
1 žlica arome vanilije
1 jaje
100 g borovnica

Zagrijte pećnicu na 180 c. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. U prikladnu zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj posudi vilicom izgnječite bananu, dodajte naribanu limunovu koricu i sok, maslinovo ulje, mlijeko, vaniliju, šećer i jaje pa miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U smjesu mokrih umijšajte suhe sastojke. Izmiješajte. Na kraju nježno umiješajte i borovnice. Rasporedite dobivenu smjesu među pripremljenim kalupima. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.

Broj komentara: 6:

  1. Obožavam deserte s borovnicama pa tako i muffine. Otkrila sam da se borovnice odlično slažu s kokosom, možda bi se i tvom dragom svidjela ta kombinacija

    OdgovoriIzbriši