četvrtak, 23. srpnja 2015.

Jogurt sa marelicama


Jedan brzinski i osvježavajući recept za ove vruće dane. Nešto malo drugačije čisto da jedemo nešto osim sladoleda. Ja sam ovu ohlađenu kremu 10-ak minuta prije posluživanja još stavila u zamrzivač tako da bude baš ledeno hladna. 

RECEPT:

6 zrelih marelica
2 žlice šećera
200 ml grčkog jogurta
1 žlica vanilin šećera
1 žličica limuncella
Listići metvice za ukras

Zagrijte pećnicu na 200 C. Marelice operite i očistite od koštica. Složite ih u vatrostalnu posudu, kožicom prema gore. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 5 minuta. Nakon 5 minuta izvadite marelice iz pećnice, okrenuite ih i posipajte šećerom pa ih vratite u pećnicu na još 5 minuta.Ohladite.
Jogurt pomiješajte sa vanilin šećerom i limuncellom. U čašu za posluživanje naizmjence stavljajte red marelica pa red jogurta. Ukrasite listićima metvice i dobro ohladite prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar