utorak, 30. travnja 2013.

Kuvarijacije-Izvrnuta torta sa bananama

KuVarijacije su mjesečna igra namijenjena vlasnicima food blogova sa područja bivše Jugoslavije. Osnovna ideja je da svi sudionici pripreme isto jelo i objave post o njemu istog dana, najčešće zadnjeg u mjesecu. U postu prokomentiraju svoja zapažanja o receptu i eventualne poteškoće u pripremi istog.
U travnju smo pripremali  Izvrnutu tortu sa bananama.
Ovo je jedan vrlo jednostavan i brz recept. Ja općenito obožavam kolače sa karamelom tako da sam ja bila izuzetno zadovoljna kolačem. Očekivala sam da će i degustatori podijeliti moje oduševljenje ali nekako su mlako dočekali ovaj kolač. 
Očito je da i nisu bili pregladni jer ova tortica je apsolutno prefina i apsolutno je za preporučiti.

RECEPT:
Verzija za ispis 

ZA KARAMEL:

150 g muscovado šećera
75 g maslaca

ZA TIJESTO:

250 g brašna 
2 žličice praška za pecivo
225 g šećera u prahu
125 g rastopljenog maslaca
2 jaja 
80 ml mlijeka 
3-4 banane

Maslac i muskovado šećer otopite u loncu na vatri srednje jačine. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Istresite ga  u okrugli kalup za pite. Banane narežite na šnitice i poredajte ih u koncentričnim krugovima preko karamela.U prikladnu posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu.Lagano izmiješajte  jaja sa mlijekom pa ih dodajte  u suhe sastojke zajedno sa rastopljenim maslacom. Dobro promiješajte da dobijte glatku smjesu.Dobivenu smjesu nanesite na banane i zagladite površinu.Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30-40 minuta.Pričekajte da se kolač malo prohladi, a zatim ga istresite na tanjur.

Broj komentara: 5:

  1. :) Moram ti priznati da iako su mahom ljudi oduševljeni kolačem, moj dragi je na njega potpuno ravnodušan :)

    Sviđa mi se kako je tebi ispao i hvala ti puno na isprobavanju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je super a moji su baš kao što kažeš, ravnodušni.
      Hvala

      Izbriši
  2. Nedavno sam baš na tv-u gledala kako netko radi taj kolač, oduševila sam se ali jednako brzo i zaboravila na njega...Koja sreća kad sam ga sad ugledala, super izgleda;)

    OdgovoriIzbriši