utorak, 10. travnja 2012.

Ferrero Rocher torta



Na internetu se može pronaći puno recepata za Ferrero Rocher tortu. Razlike u kremi nema jedino što sam primijetila je da su biskviti različiti. Prijateljica je rekla da je radila ovu tortu, jedino što biskvit u njenoj torti nije bio dobar, bio je suh i ovaj joj se više dopao. Ovo je najjednostavnija torta koju sam ikada radila, nisam čak ni mikser upalila. Recept je sa Majinog bloga, i čim sam ga vidjela znala sam da je moja potraga za receptom za savršenu Ferrero Rocher tortu završena. Ako jer recept objavila Maja ne možete fulati, uspijeva svaki puta i sigurno je izvrstan. Tortu sam radila MM za rođendan, kao što možete i pretpostaviti po fotki torte sa svjećicom. Nije da ima jednu godinu, ali da sam napikala broj svjećica sukladan broju godina, jeli bi vosak a ne tortu. 
Ovaj recept je specijalno za Čile; ona je osoba koja baš i ne konzumira slatko ali ova torta joj se toliko dopala da će je sama napraviti.
 
RECEPT:

Za biskvit:

180 g smeđeg šećera
120 g oštrog brašna
120 g brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
90 g kakaa
2 jaja
240 ml mlijeka
2 žličice arome vanilije
120 ml vode
prstohvat soli
maslac i krušne mrvice za kalup

Za vlaženje biskvita: 


80 g mlakog mlijeka
malo ruma


Za kremu:


400 g nutelle
500 g mascarponea
250 g tostiranih i mljevenih lješnjaka
100 g izmrvljenih napolitanki od lješnjaka


Za ukras:


tostirani i mljeveni lješnjaci

Kalup za tortu premažite maslacem i posipajte krušnim mrvicama. Stavite sa strane. Za pripremu biskvita pomiješajte u jednoj zdjeli, a sve mokre sastojke, osim vode, u drugoj zdjeli. Malo po malo, dodajte mokre sastojke u suhe, neprestano miješajući dok se svi sastojci ne spoje. Vodu zagrijte i pustite neka zakipi , pa je maknite sa vatre i umiješajte u smjesu za biskvit. Sve izmješajte da se sastojci spoje, pa izlijte u pripremljeni kalup. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 C 35-40 minuta. Prije nego biskvit izvadite, provjerite pomoću čačkalice zabodene u sredinu biskvita je li pečen. Pazite da vam ne izgori jer će u protivnom biti jako suh. Biskvit izvadite iz pećnice i ohladite. Ohlađeni biskvit prerežite dijagonalno tako da dobijete tri lista. Svaki list biskvita poškropite sa malo mlijeka pomiješanog sa rumom. 
Za kremu: pomiješajte nutellu sa mascarponeom. Umiješajte lješnjake. 
Sastavljenje torte: list biskvita, trećina kreme, polovica izmrvljenih napolitanki, list biskvita, trećina kreme, ostatak izmrvljenih napolitanki,list biskvita, ostatak kreme. Premažite i rub torte. Posipajte mljevenim lješnjacima. Ohladite prije posluživanja.

 Verzija za ispis

21 komentar:

  1. Ja nisam veliki ljubitelj lešnika, ali ovo bih probala svakako :)
    Volim kada vidim sočne korice na slikama :)

    OdgovoriIzbriši
  2. S ferrero tortom nema greške. Jednostavna, ukusna i odlična za svaku prigodu.

    OdgovoriIzbriši
  3. nisam još pravila ovu tortu, lješnjake volim i često trošim :)
    bilježim... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno izgleda i čim je Nutica u pitanju, ja sam ZA!

    OdgovoriIzbriši
  5. jao, stvorila si mi zazubice receptom i fotkama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ja baš i nisam oduševljena fotkama.

      Izbriši
  6. Oh, kao da smo se dogovorile i ja sam je pravila a slažem se sa svime što si rekla! Nevjerojatno sočna, ukusna,...

    OdgovoriIzbriši
  7. dobra stara fererica, nema s njom greške!

    OdgovoriIzbriši
  8. Divno, Petra. Ne pravim bas cesto torte, ali zapamticu ovu, kad bude trebalo. Fantasticno izgleda, slatka svjecica.

    OdgovoriIzbriši
  9. Uf, ovo ću za neku sledeću priliku! Baš dobro izgleda! Biskvit - mmmmmmmm!

    OdgovoriIzbriši
  10. Petra, jako fino izgleda torta! Radila sam ferrero u više navrata za svoje prekomjerne ljubitelje čokolade, ali ne po ovakvom receptu za biskvit, djeluje jako sočno! Ja sam imala neki svoj recept za tamni biskvit (samo sa bjelanjcima) i često ga ponavljam u svim čokoladnim tortama jer mi klasični biskviti često budu presuhi, kao i tebi... no, ovaj je na listi za probavanje...

    OdgovoriIzbriši
  11. Eh, ovo izgleda tako ukusno, da mi dodje da je sada pojedem :)

    OdgovoriIzbriši
  12. ...obožavam lješnjake...a i volim kad je ovako torta jednostavna za napraviti a koja je opet vrhunska...nutella i mascarpone...ma divota...ovo se mora probati... :) ...ova fotka na kraju posta je divna...lijep pozdrav...:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovo izgleda prelepo. Tako sočno....

    OdgovoriIzbriši
  14. Uh, sta mi radite u poslednje vreme sa ovom tortom... Moram ju vec jednom napraviti!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. morat ću i ja napraviti ovu tortu, iako sam je jela nisam je sama radila a nije komplicirana
    jako ti je lijepa, sad bi jednu krišku s guštom pojela

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala ti puno, tako mi je drago da ti se torta svidila! Predivno izgleda:) I meni je ovo jedna od najdražih torta, od tada sam je radila još par puta i svaki puta sam oduševljena okusom Nutelle i lješnjaka :)

    OdgovoriIzbriši