ponedjeljak, 15. siječnja 2024.

Rolice s parmezanom i začinima

 


Malo sam zapostavila blog ovih dana, moj grijeh.
Nisam planirala da mi ovo praznično vrijeme bude tako kaotično kako je na kraju ispalo.
Ma mi je samo trebala mala pauza.
Kuhala sam svašta samo sam uzela pauzu od objavljivanja.
Započinjemo ovu godinu nečim slanim.
Original recepta pronašla sam u Ivaninoj kuhinji.

RECEPT:

Za tijesto:

240 ml mlakog mlijeka
1 žličica šećera
2 žličice soli
2 jaja
80g otopljenog maslaca
550 g brašna
1 paketić instant kvasca

Za nadjev:

60 g otopljenog maslaca
40 g naribanog parmezana
3 češnja naribanog češnjaka
1 žličica mljevene slatke dimljene paprike
malo sitno nasjeckanog peršina

Za premaz:

40 g maslaca
1 češanj naribanog češnjaka
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žličica soli

U prikladnoj posudi pomiješajte toplo mlijeko, žličicu šećera, malo brašna i instant kvasac.
Stavite na toplo mjesto da se kvasac aktivira i zapjeni.
U prikladnu posudu prosijte brašno i sol. 
U sredini napravite udubinu pa u nju stavite jaja, otopljeni maslac i zapijenjeni kvasac.
Umijesite glatko tijesto i oblikujte u kuglu.
Lagano pobrašnite posudu pa oblikovano tijesto vratite u nju.
Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže dok mu se ne udvostruči volumen, otprilike 1 sat.
Dignuto tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 55 x 35 cm.
Tijesto premažite otopljenim maslacem pa posipajte ribanim parmezanom, naribanim češnjakom, paprikom i peršinom.
Tijesto zarolajte kao roladu, duž dulje strane, i izrežite na otprilike 14 jednakih dijelova.
Izrezane rolice slažite u lim koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Prekrijte kuhinjskom krpom pa dižite na toplom mjestu dok se ne udvostruče, 30-40 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Dignute rolice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok ne porumene.
Za to vrijeme otopite maslac pa mu dodajte naribani češnjak, peršin i sol.
Pečene rolice izvadite iz pećnice pa ih odmah premažite pripremljenim premazom.

Nema komentara:

Objavi komentar