četvrtak, 5. svibnja 2022.

Raženi kruh s grožđicama i anisom

 

Novi dobitni recept za moju malu pekarnicu.
Recept iz knjige Dough. 
 
RECEPT:
 
400 g brašna
100 g raženog brašna
10 g svježeg kvasca
2 žličice soli
1 žličica šećera
355 g brašna
250 g grožđica 
1 žličica sjemenki anisa
 
U prikladnu posudu ulijte vodu pa u nju dodajte šećer, kvasac i malo brašna.
Sve izmiješajte i stavite na toplo mjesto dok se kvasac ne zapjeni.
U veću posudu prosijte obje vrste brašna sa soli.
Dodajte zapjenjeni kvasac pa umijesite glatko tijesto.
Pred kraj dodajte i grožđice i sjemenke anisa.
Dobiveno tijesto vratite u lagano pobrašnjenu zdjelu pa ga prekrite čistom kuhinjskom krpom i dižite na toplom mjestu 1 sat.
Dignuto tijesto istresite na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga premijesite i oblikujte po želji.
Ja sam ga oblikovala u duguljastu štrucu i dizala u dobro pobrašnjenoj košarici za kruh.
Ponovno prekrite čistom kuhinjskom krpom i dižite 1 sat.
Ugrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite zagrijavati metalni lonac.
Istresite dignuti kruh iz košarice na lim za pečenje.
Stavite dignuti kruh u pećnicu a u lonac koji se grijao zajedno s pećnicom ubacite par kockica leda, koje će otapanjem stvoriti vodenu paru.
Pecite kruh 10 minuta a nakon toga smanjite temperaturu pećnice na 220 C i izvadite lonac u kojem je bio led.
Nastavite peći kruh još 30-ak minuta ili dok ne bude imao lijepu i hrskavu koricu.
 

2 komentara:

  1. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. With CNC technology, the cuts employed by lathes are carried out with precision and excessive velocity. CNC lathes are used to provide advanced designs that wouldn’t be potential on manually run hp stylus pen variations of the machine. Overall, the management features of CNC-run mills and lathes are similar. As with CNC mills, lathes can be directed by G-code or unique proprietary code.

    OdgovoriIzbriši