ponedjeljak, 6. svibnja 2019.

Krem riža na mlijeku sa jagodama

Nije da je baš dan za jagode ove temperature vani više prizivaju nekakvu toplu čokoladu.
Nije da je neka nova vijest ali vijeme vani je stvarno poludjelo.
Ali ova topla riža na mlijeko uz brzi umak od jagoda mi je jutros baš fino pasao.
Ja sam imala u staklenki za kekse na polici nešto sitno mrvica keksića pa sam ih posipala po vrhu radi hrskavosti ali to možete i preskočiti.
Original recepta pronašla sam u Jamievoj kuharici.

RECEPT:
Recept za ispis

Za rižu:

1,2 l mlijeka
200 g riže 
2 žlice vanilin šećera

Za umak:

300 g jagoda 
50 g šećera u prahu

Jagode operite, narežite na manje komadiće i  stavite u široku, duboku posudu i posipajte šećerom.
Pomiješajte pa ostavite da odstoji i da se šećer otopi i da jagode puste sok.
Kuhajte jagode na umjerenoj vatri 10-15 minuta dok se malo ne zgusne. 
Ostavite sa strane dok pripremate rižu.
Za rižu u duboki lonac ulite mlijeko pa dodajte rižu i vanilin šećer.
Stavite na srednje jaku vatru i poklopite.
Kuhajte uz povremeno miješanje 30-ak minuta dok riža ne postane gusta i kremasta.
Rižu podijelite u zdjelice za posluživanje pa je prelite umakom od jagoda.
Promiješajte da dobijete rižu prošaranu jagodama.

Nema komentara:

Objavi komentar