ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

Slana granola


Slučajno sam naišla na ovaj recept pa sam odlučila malo uzburkati stvari doma pa umjesto slatkog doručka ponuditi slani.
Princip je jednak kao i kod slatke granole jedino što se koriste začini koji su tipičniji za slana jela.
Ja sam ovu granolu poslužila onako kako najčešće jedemo i slatku, sa grčkim jogurtom a za dodatnu hrskavost sam narezala nekoliko rotkvica.
Nije naišla na oduševljenje kojem sam se nadala.
Tako da smo ju na kraju potrošili u salatama koje smo ovih dana počeli obilnije jesti obzirom na sve veću i veću ponudu na placu.
Uglavnom mi smo više za slatki doručak ali svakako isprobajte ovu granolu, odlična je u salatama a meni je i za doručak bila dobra.

RECEPT:
Recept za ispis

125 ml maslinovog ulja
2 žličice senfa
2 žličice meda
naribana korica 1 naranče
1 žličica nasjeckanih svježih listića timijana
1 žličica nasjeckanih svježih iglica ružmarina
200 g zobenih pahuljica
100 g hajdene kaše
50 g sjemenki buče
50 g sjemenki suncokreta
50 g krupno nasjeckanih lješnjaka

Zagrijte pećnicu na 180 C.
U prikladnoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke; zobene pahuljice, hajdenu kašu, sjemenke buče i suncokreta i lješnjake.
U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, senf, med, naribanu koricu naranče te timijan i ružmarin.
Prelite smjesu mokrih sastojaka preko suhih pa sve dobro izmješajte.
Veliki lim obložite papirom za pečenje pa rasporedite dobivenu smjesu u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Ohladite i spremite u staklenku.

Nema komentara:

Objavi komentar