četvrtak, 28. rujna 2017.

Muffini sa kestenima i brusnicama

Stižu nam kesteni pomalo.
Prekjučer sam ih prvi puta namirisala na ćošku Ilice i Gundulićeve.
I morala sam ih pojesti a ja čak za sebe ne mogu reći da ih stvarno volim. ali nisam mogla odoljeti mirisu.
Istina nisu bili baš kesteni nego maroni.
No dobro, dovoljno su slični.
A za razliku od pečenih kestena kesten pire stvarno obožavam. 
Mislim da je to ustvari zbog ruma jer to mi je glavni kriterij za dobar kesten pire, da se osjeti rum i da mu je na vrhu oblak šlaga, ali onog od slatkog vrhnja ne onaj biljni. Onaj mi je katastrofa.
I zato muffini sa kestenom.
Original recept je od Petre Jelinić a pronašla sam ga u Story Gourmeu od jeseni prošle godine.


RECEPT:
Recept za ispis

150 g šećera
250 g kesten pirea
2 jaja
naribana korica 2 naranče
60 ml maslinovog ulja
250 g pirea od bundeve
225 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g suhih brusnica

Zagrijte pećnicu na 175 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim šeširićima.
U prikladnu zdjelu stavite jaja i šećer. Izradite pjenjačom. Dodajte naribanu koricu naranče, pire od kestena i buče i maslinovo ulje pa sve izmješajte. 
Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu. Umiješajte i brusnice.
Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.

4 komentara:

  1. Uh taj kesten pire mi nije baš tako dostupan, ali ovi tvoji maffini su mi fantastični..super kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ufff, obozavam kestene i marone...
    Jesensko sam dijete pa mi je mama za rockas uvijek spremala rolade, moje frendice se i danas toga sjecaju....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koje divno sjećanje.Ja sam uvijek imala Panama tortu za rođendan.

      Izbriši