ponedjeljak, 18. rujna 2017.

Bircher musli sa kruškom


Nekako mi je ove godine naglo prestalo ljeto i brzo su mi se prišuljale jesenske večeri koje traže dekicu.
Mada mi je to najdraže doba godine,da budem iskrena ipak me iznenadilo.
Nekako sam se nadala odjenuti barem još jednom najdražu ljetnu haljinicu, ali izgleda da ništa od toga.
Na prognozi kiša na vidiku cijeli ovaj tjedan.
Jedan od razloga i zašto tako volim ovo doba godine su i kruške koje upravo sada sazrijevaju kod nas doma u vrtu.
Tako da ih ovih dana jedem i u desertu i kao voćni međuobrok a evo pronašla sam način i za ugurati ih u doručak.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

90 g zobenih pahuljica
25 g kokosa
300 ml mlijeka
50 g grčkog jogurta
1/4 žličice mljevenog cimeta
1 žlica meda
jabuka za posluživanje
mješavina sjemenki za posip
kruška narezana na štapiće 

U bočicu za zimnicu stavite med, mlijeko, jogurt i cimet. Dobro zatvorite poklopcem i protresite dok se med ne otopi. Otvorite pa utresite u smjesu mlijeka zobene pahuljice i kokos. Ponovno zatvorite bočicu i protresite. Stavite u hladnjak preko noći. Sljedećeg jutra rasporedite kašu između dvije zdjelice. Narežite krušku na manje komadiće pa je rasporedite po kaši. Posipajte mješavinom sjemneki.

4 komentara:

  1. Volim kruske, ali cim su mi na stolu, to je znak da pospremam japanke i haljinice a vadim pulovere i papuce....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je slažem se i dekice idu van iz ormara. I počinje se čaj navečer kuhati.

      Izbriši
  2. Kruške i mene podsećaju na jesen, ali u ovom delu sveta,ima ih preko cele godine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i kod nas skoro da ih ima cijele godine ali nekako su mi najdraže ove doma.

      Izbriši