četvrtak, 11. svibnja 2017.

Brzi kolač sa jagodama


Odličan a brzinski recept sa jagodama.
Ja ga obično radim kada kuham pekmez od jagoda, jagoda imam ionako a i moram zagrijati pećnicu za sterilizirati bočice za pekmez.
Ugodno s korisnim :)
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

390 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
180 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
240 ml mlačenice 
2 žlice arome vanilije
naribana korica 1 limuna
1 košarica jagoda

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
U prikladnu posudu prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli.
Mikserom izradite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu i šećer se ne otopi. Umiješajte jedno po jedno jaje, mlačenicu, vaniliju i naribanu limunovu koricu. Na kraju umiješajte i prosijanu smjesu brašna.
Jagode operite i očistite i ukoliko su jako velike, prepolovite.
Biskvit izlite u pripremljeni kalup pa na vrh složite jagode.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat. 
Poslužite mlaku, po želji uz malo šlaga.

4 komentara:

  1. Jagode iskorišćene na najbolji moguć način,/ osim kad ih jedemo sveže). Kolač je super!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kod mene niti ne stignu pojaviti se u kolacima.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah znam šta hoćeš reći, ja ih kupujem svaki dan zadnja dva tjedna :)

      Izbriši