ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Kuglof sa jogurtom i nutellom



Moja opsjednutost kuglofima ne jenjava. Jedino što sam ja odlučila obrnuto od svih svjetskih food blogerica. Ja ću peći sve svoje kuglofe u istom kalupu za kuglof sve dok ga ne "potrošim".
Zaista im zavidim na svim divnim kalupima koje posjeduju ali stvarno nažalost nemam ni mjesta a bome ni novca za toliko različitih kalupa.
Morati će zadovoljiti ovaj jedan kojeg imam.
Kažu talijani da ovo nije kuglof nego ciambellone. Baš mi fora zvući, nekako egzotično i komplicirano. 
Recept sam pronašla ovdje i jedina zamjerka je to stanje u kojem je nutella kada se prereže kuglof čak i ako je topli.
Nema šanse da nutella bude tako tekuća, nekako se stisne tijekom pečenja, kao da se isuši i nije više tako tekuća.

RECEPT:
Recept za ispis

150 ml grčkog jogurta
300 g brašna
1 prašak za pecivo
150 g šećera
150 ml mlijeka
150 ml ulja
3 jaja
1 žlica arome vanilije
10 žlica Nutelle
šećer u prahu za posip

Na lim obložen papirom za pečenje stavite 10 žlica nutelle sa razmakom između svake pa stavite u zamrzivač da se zamrznu.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U prikladnu zdjelu stavite jogurt, šećer, mlijeko, ulje, jaja i aromu vanilije. Mješajte dok se svi sastojci ne povežu i ne dobijete glatku smjesu.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo pa prosijte smjesu.
U smjesu sa jajima umiješajte prosijanu smjesu brašna. Dobro izmiješajte.
U pripremljeni kalup za kuglof ulite polovicu smjese pa po vrhu rasporedite zamrznutu nutellu. Prelite sa ostatkom biskvitne smjese.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta.
Ostavite kuglof da se prohladi u kalupu 10-ak minuta pa ga istresite na tanjur.
Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.

Broj komentara: 6:

  1. Testo sa jogurtom je posebno fino i mekano, a nutela u filu je slatko iznenadjenje.:)) p.s. pogledala sam originalni receptic, cini mi se da su kriskice dodatno premazivali nutelom zbog fotkanja.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se tako čini. Ja to ne radim, nikada ne uljepšavam kolać za fotkanje na taj način, kako uspije tako ga slikam. Čisto da sve bude autentično.

      Izbriši
  2. Obožavam testo sa jogurtom ili kefirom a ovaj tvoj kuglofčić je kao penica. Srećan Vam Uskrs!

    OdgovoriIzbriši
  3. Fina su mi sva tijesta sa jogurtom, nekako su podatna i meka.
    Ak kaj mrzim, onda je to hrpa svakojakih kalupa i lonaca koji se kupe a onda uopce ne koriste!
    Msm - tko ima hrpu mjesta za to? Ili novaca?
    Inace nema sanse da ne skicnem kalupe po supermarketima, ali u stanju sam realno procijeniti kaj mi treba.
    Eto, nedavno sam zakljucila da mi prestrasno izgleda veci kalup za tortu pa sam kupila novi a stari bacila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Fina su mi sva tijesta sa jogurtom, nekako su podatna i meka.
    Ak kaj mrzim, onda je to hrpa svakojakih kalupa i lonaca koji se kupe a onda uopce ne koriste!
    Msm - tko ima hrpu mjesta za to? Ili novaca?
    Inace nema sanse da ne skicnem kalupe po supermarketima, ali u stanju sam realno procijeniti kaj mi treba.
    Eto, nedavno sam zakljucila da mi prestrasno izgleda veci kalup za tortu pa sam kupila novi a stari bacila.

    OdgovoriIzbriši