utorak, 21. ožujka 2017.

Muffini sa kikiriki maslacem


Rijetko gledamo TV zajedno.
Mislim MM i ja.
Zajedno smo ispred TV-a. On ga gleda a ja čitam.
Ali kulinarske emisije pratimo zajedno i dogovaramo se kad ćemo nešto od viđenoga napraviti u kućnom aranžmanu.
Kad god vidi neku slasticu koja mu se sviđa pita kada ćeš mi to napraviti. Moj odgovor je uvijek kada god ti želiš, samo reci.
Pa sutra veli on.
I onda ja napravim.
A on pojede pola od šest muffina.
Jer mu je to dosta.
A nisam mogla više smanjiti mjeru nego da prilagodim količinu ostalih sastojaka na mjeru jednog jaja.
Glupo mi je raditi recept sa pola jaja :(
A ja baš i nisam ljubitelj kikirikija u slatkoj varijanti mada su se ovi muffini čak i meni dopali.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Za 6 muffina
Recept za ispis

100 g integralnog brašna
1 1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
180 ml jogurta
50 g muscovado šećera
1 jaje
3 žlice kikiriki maslaca
1/2 žlice arome vanilije
1/2 žličice jabučnog octa
1 žlica maslinovog ulja
30 g nasjeckanog kikirikija
50 g nasjeckane čokolade

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Obložite kalup za muffine sa papirnatim košaricama.
U prikladnoj posudi pjenjačom izradite jaje sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte jogurt, kikiriki maslac, aromu vanilije i maslinovo ulje. Izmješajte. Prosijte integralno brašno sa praškom za pecivo pa sve umiješajte u smjesu sa tekućim sastojcima. na kraju umiješajte nasjeckani kikiriki i komadiće čokolade.
Rasporedite smjesu između pripremljenih kalupa.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.

2 komentara:

  1. Ja cesto pecem pola tepsije necega jer bi moji svaki dan nesto drugo!
    Jasno da je u nekim receptima tesko prilagoditi omjer namirnica, ali ako slucajno ne ispadne kako treba, u tom slucaju imam izgovor.😁
    Muffini super izgledaju, a ako su ti jos ostala 3 komada, meni je bas pao secer!!😁

    OdgovoriIzbriši