petak, 4. studenoga 2016.

Sočni kolač sa ananasom



Radim sa ljudima, svaki dan, cijeli dan.
I volim to.
Ali ne razumijem što nam se to događa, zašto smo uvjereni da ćemo vikanjem i bezobrazluk om dospjeti dalje?
Danas sam imala stranku koja doslovce samo što mi nije glavu odgrizla.
Pa što smo se u to pretvorili.
Da oprosti, molim, hvala i izvoli ne znači ništa.
Ustvari ne da ne znači nego je apsolutno izbrisano iz rječnika.
Apsolutno sam zgrožena.
Nećemo daleko doći na ovaj način.
Samo meni za utjehu, da se otresem takvih crnih misli zabavom u kuhinji, smućkala sam si ovaj kolač.
Nisam baš preveliki ljubitelj kupovnih kompota, jer mislim da su prepuni šećera ali imala sam tu jednu limenkicu koja mi se motala po kuhinjskim ormarićima pa da je potrošim.
Još samo da si skuham čaj i uzmem knjigu i dekicu i ušuškam se.
Hladno je vani a nema bolje stvari od dekice, knjige i čaja na ovakav dan.
Original recept možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za kolač:

1 mala konzerva ananasa
250 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
125 g omekšalog maslaca
150 g šećera
3 jaja
125 ml mlijeka

Za preljev:

2 žlice kiselog vrhnja
150 g šećera u prahu

Za posip:

čips od kokosa

Namastite i pobrašnite duguljasti kalup. 
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Ocijedite ananas od soka ali sačuvajte sok za prelijevanje po pečenom kolaču.
Sitno nasjeckajte ananas.
Prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i soli.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer. U pjenasto umiješajte jedno po jedno jaje dobro miksajući između svakog dodavanja.
Naizmjenično umiješajte mlijeko i prosijanu smjesu brašna.
Na kraju umješajte sitno nasjeckan ananas.
Izlite smjesu u pripremljeni kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Pečeni kolač nabockajte čačkalicom pa ga prelite sa malo soka od ananasa. 
Za glazuru pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom u prahu dok ne dobijete gustu smjesu.
Premažite preko kolača.
Kokos čips kratko tostirajte na suhoj tavice pa njime ukrasite kolač.

Broj komentara: 9:

  1. Žao mi je zbog ružne epizode sa strankom, koliko god smo profesionalni i sve je to dio posla pogađaju takve situacije. Dobru utjehu si odabrala, kolačić jako dobro izgleda a ja volim i ananas :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije neka utjeha nakon što ti odgrizu glavu, ali to ružno nema veze s tobom nego s njima. Žao mi je što si "podletjela" takvom nesretniku. Srećom, od "comfort food-a" postoji nešto još bolje, a to je "comfort baking" pa nastaju fini kolači poput ovoga. Nadam se da se uz kolač, dekicu, knjigu čaj sad već osjećaš bolje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Slazem da se da knjiga, topao caj i parcence finog kolac, poput ovog, momentalno mogu da poprave raspolozenje. Zao mi je zbog loseg dana, nadam se da ce vikend posluziti za obnovu dobre energije.:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ananas je jedno od rijetkih voćaka koji9 ne volim. Kako nas je u domaćinstvu sve manje (nema onih koji ga posebno vole), ništa više ne radim s ananasom.
    Što se bezobrazluka tiče, svi smo ponekad takvi i izgubimo živce. Svejedno, to se ne bi smjelo događati. Osmijeh i hvala ne koštaju ništa, a puno znače. Vjerujem da te je to sve više pogodilo jer se ne osjećaš dobro. Zaboravi!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ananas je jedno od rijetkih voćaka koji9 ne volim. Kako nas je u domaćinstvu sve manje (nema onih koji ga posebno vole), ništa više ne radim s ananasom.
    Što se bezobrazluka tiče, svi smo ponekad takvi i izgubimo živce. Svejedno, to se ne bi smjelo događati. Osmijeh i hvala ne koštaju ništa, a puno znače. Vjerujem da te je to sve više pogodilo jer se ne osjećaš dobro. Zaboravi!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobro da si me podsjetila da na svijetu postoji ananas, niti nezz kad sam ga zadnji put kupila.

    OdgovoriIzbriši