ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Medeno srce




Cijeli prošli tjedan sam u šljivama, kuhala sam marmeladu čak dva puta.
I onda sam se sjetila ovog kolača za koji treba ta ista marmelada i baš sam ga se zaželjela.
Pa sam ga i napravila.
Inače recept sa posudila kod Domaćice. Recept je vrlo jednostavan, brzo je gotov a dobije se baš izdašna količina kolača.
Malo sam promijenila originalan recept, u startu sam smanjila količinu šećera a onda prilikom sljedeće izrade kolača sam smanjila i količinu ulja u korist mlijeka jer mi je biskvit bio malo premasan.
Jedino upozorenje što se tiče ovog kolača je da budete oprezni prilikom ribanja čokolade, jer microplane ribež i nokti nisu baš u ljubavi.

RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

200 ml šećera
150 ml ulja
450 ml mlijeka
500 ml brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta

Za nadjev:

100 g tamne čokolade
6 žlica marmelade od šljiva

Čokoladu naribajte.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dublji lim dimenzija 22 x 32 cm namastite i pobrašnite.
Sve sastojke za biskvit stavite u prikladnu zdjelu pa dobro izmješajte. Polovicu dobivene smjese izlite u pripremljeni lim i zagladite površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 minuta.
Nakon 15 minuta izvadite kolač iz pećnice pa ga premažite marmeladom i posipajte čokolodom. Na vrh rasporedite ostatak biskvitne mase i zagladite površinu.
Vratite u pećnicu na još 20-25 minuta ili dok kolač ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
Prije posluživanja narežite po želji.

Broj komentara: 6:

  1. Sviđa mi se. Je li 200 ml šećera isto što i 200 g? Možda glupo pitanje. Kako bilo, ja ću ga vjerojatno smanjiti na 100 i staviti smeđi šećer.:)) I naravno, neću raditi s tvojom divnom marmeladom (šmrc), već ću se zadovoljiti s nekom boljom kupovnom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mislim da je to tu negdje ali sve mjere su u ml pa sam ja sve mjerila u menzuri. Ili napraviti svoju vlastitu marmeladu? Nije to neka nauka.

      Izbriši
  2. Hej, uvijek se sjetim malo kasno: zašto nemaš nikakve alate za dijeljenje? Ja sve što mi se sviđa stavljam na Pinterest, pa alat za Pin mi jako dobro dođe.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, kolac koji mirise na medenjake i uz to vrlo mekan i ukusan, dodatak cokolade u fil je pun pogodak.:)

    OdgovoriIzbriši