petak, 8. srpnja 2016.

Svakodnevni čokoladni kruh


Još jedan od recepata za slatki doručak.
Doduše ako ga poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem i jagodama dobijete jednu nazovi svečaniju slasticu koju možete i gostima poslužiti :)

RECEPT:
Recept za ispis

115 g omekšalog maslaca
150 g šećera
1 jaje
240 ml mlačenice
1 žlica arome vanilije
180 g brašna
80 g kakaa
1/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer. Umiješajte jaje i dobro izradite smjesu. Umiješajte mlačenicu i aromu vanilije.
U prikladnu posudu prosijte brašno pomiješano sa soli, sodom bikarbonom i praškom za pecivo. 
Umiješajte u smjesu jaja i dobro izradite.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 do 70 minuta.

3 komentara:

  1. Godinama doruckujem zobene i voce i nemam potrebe za slatkim.
    No popodne, ljudi dragi, kad me uhvati ceznja za necim cokoladnim, kremastim, hrskavim, vocnim, vanilastim itd.,postajem neuracunljiva!!!
    Stoga je ovaj tvoj cokoladni kolac iliti kruh dobrodosao za popodnevni pad energije! ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kombiniram doručak , ponekad ovakav kruh, ponekad zobene pahuljice ali voće obavezno.

      Izbriši
  2. ovaj kruh fantastično izgleda! da mi koje koja kriškica :)

    OdgovoriIzbriši