ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

Poslovna salata


Ovo baš i nije neki precizan recept, više kao ideja za ručak koji možete ponijeti na posao. I pomalo neuobičajen recept za mene, nekako su češći slatki postovi.
Ovo je specijalna post jer sam ga radila na Lanin upit. Koliko sam shvatila Lana radi na uređivanju časopisa Hrono kuhar pa me kontaktirala i zamolila za sudjelovanje. Sve što je trebalo je bilo napraviti jelo na temu salata kao kompletan obrok i poslati nekoliko fotografija, što jela u pripremi što gotovog jela. I kao zadnje vlastitu fotografiju jer kroz recepte prezentiraju food blogere.
Sve je bilo super do ovog djela sa vlastitom fotografijom. Trebalo mi je dvostruko dulje za vlastitu fotografiju nego što je trajala priprema i fotografiranje salate, zajedno sa tipkanjem recepta.
Strašno nešto, nije mi jasno kada sam postala toliko orijentirana samo na drugu stranu fotoaparata.

RECEPT:
Recept za ispis

Za salatu:

cous cous
mladi luk
peršin list 
feta sir
kuhana šunka 
cherry rajčica
mrkva
rotkvice
mješana salata

Za preljev:

limun
maslinovo ulje
češnjak
fish sauce

Odmjerite željenu količinu cous cousa pa ga stavite u prikladnu zdjelu. Prelite ga sa dvostrukom količinom vruće vode ( npr. 1 šalica cous cousa, dvije šalice vruće vode). Promiješajte pa ostavite da odstoji 10-ak minuta dok ne upije vodu i nabubri.
U međuvremenu nasjeckajte pripremljeno povrće, sir i šunku na manje komadiće i rasporedite ga po daski za kasnije slaganje.
Sitno nasjeckajte mladi luk i peršin pa ga umiješajte u topli cous cous.
Uzmite staklenku za zimnicu pa u nju slažite po red pripremljenih namirnica. Vodite računa da one teže stavite na dno staklenke a lakše na vrh. 
Kod mene redosljed je bio: cous cous, šunka, mrkva, rotkvica, feta sir i mješana salata. Poklopite.
Za preljev u manju staklenku stavite nasjeckani češnjak, malo fish sauce-a, maslinovo ulje i limunov sok. Zatvorite i dobro protresite.Prilagodite okus i dodajte sastojaka po želji.
Prije nego što krenete jesti salatu otvorite je pa je prelite pripremljenim preljevom. Ponovno zatvorite staklenku sa salatom pa je okrenite nekoliko puta kako bi se preljev rasporedio među sastojcima. Istresite salatu u zdjelu i promiješajte je. Dobar tek!

Broj komentara: 5:

  1. Nasmijalo me ime salate - odmah sam je zamislila u odijelu, s aktovkom.... Kako sam od posla do kuće brzo, osim voća ne nosim ništa za neku užinu, pa za mene ovo nije "poslovna" već neka divna ljetna, "odmorna" salata.

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim te salate, imam i ja jednu na blogu. Zdrav obrok...

    OdgovoriIzbriši