petak, 15. travnja 2016.

Patin 15- Omlet u tri boje


Patin petnaesti je food blogerska igrica koju je osmislila Mimi sa bloga Mimi s kingdom. 
Svakog mjeseca pripremamo jedan recept, onaj koji je na prethodnom glasanju dobio najviše glasova, a recepti su iz Velikog narodnog kuvara autorice Spasenije Pate Marković.
Ovoga mjeseca zadatak je bilo napraviti omlet u tri boje.
Moj omlet djeluje kao da je u dvije boje, ali vjerujte mi na riječ uživo su se u najdonjem omletu vide sitni crveni komadići. Ja sam naribala rajčicu kako bi dobila nešto kao pastu pa je možda zbog toga ta crvene boja fotiću nevidljiva.
Jedina promjena u odnosu na originalni recept je ta što sam u srednji omlet umjesto špinata stavila svježi sitno nasjeckani medvjeđi luk koji je sada u sezoni a i u tom trenutku sam ga imala u frižideru.
Ja sam gotovi omlet razrezala na četiri djela i poslužila svaku četvrtinu na šniti tostirane pince.
U zadnje vrijeme mi baš odgovara ta kombinacija slatko slano.
Sve u svemu jedan odličan doručak.

RECEPT:
Recept za ispis

6 jaja
2 cherry rajčice
malo medvjeđeg luka
naribani parmezan
sol
papar
ulje za pečenje

Zagrijte pećnicu na 50 C.
U zdjelicu razbiti dva jaja, dobro iz izraditi vilicom pa ih posoliti i popapriti po ukusu. Naribati u njih cherry rajčice pa sve dobro izmiješati. Zagrijati tavicu. Namastiti je sa malo ulja. Ispeći jaja prvo sa jedne strane pa ih okrenuti i ispeći i sa druge strane. Istresti omlet na tanjur pa ga posipati sa malo naribanog parmezana. Staviti tanjur sa omletom u prethodnu zagrijanu pećnicu da bude na toplom dok ispečemo ostale omlete.
U zdjelicu razbiti dva jaja, dobro iz izraditi vilicom pa ih posoliti i popapriti po ukusu. Sitno nasjeckati medvjeđi luk pa ga umiješati u jaja. Zagrijati tavicu. Namastiti je sa malo ulja. Ispeći jaja prvo sa jedne strane pa ih okrenuti i ispeći i sa druge strane. Istresti omlet na tanjur na prvi omlet pa ga posipati sa malo naribanog parmezana. Staviti tanjur sa omletima u prethodnu zagrijanu pećnicu da bude na toplom dok ispečemo zadnji omlet.
Za treći omlet odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke istući pa ih posoliti po ukusu. Umiješati snijeg od bjelanjaka.Zagrijati tavicu. Namastiti je sa malo ulja. Ispeći jaja prvo sa jedne strane pa ih okrenuti i ispeći i sa druge strane. Istresti omlet vrh preostala dva omleta. 
Poslužite na šniti tostiranoe pince ili nekog drugog kruha po želji.

Broj komentara: 7:

  1. Petra, odlično izgleda omlet, e sad što se ne vidi crvena boja, nema veze, važno je da ti znaš da je tu. Prijatno i pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Obozavam omlete!
    Jedan od onih jela koje se moze jesti u bilo koje doba dana i noci, u koje mozete potrpati sve sto imate ali ako je i napravljeno sa najskromnijim namirnicama daje vrhunsko malo jelo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako, i ja volim omlete ali ih u zadnjue vrijeme nisam baš često radila tako da em ovaj stvarno oduševio.

      Izbriši
  3. Carski izgleda, ovog meseca nisam stigla da ucestvujem, moracu napraviti reprizu.:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam učestvovala jer znam da mi klinke ne bi jele, ali tvoj izgleda odlično!

    OdgovoriIzbriši