ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Kruh sa bananama i narančom


Jeste čuli za Howarda Lee-a ?
Nisam ni ja do prije koji dan kad sam naletjela na ovaj njegov snimak. Sjećam se da je prije nekog vremena bila jako popularan ona zgužvana limenka cole ali ovo mi je baš nekako prigodno za ovu food blogersku "kliku" pa je zato djelim.
Još jedan u nizu kruhova za doručak...
Original recept možete pronaći ovdje.


RECEPT:
Recept za ispis

310 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 zrele bananane 
65 g kiselog vrhnja
1 žlice arome vanilije
1 žlica ruma
60 ml svježe iscjeđenog soka od naranče
naribana kora naranče
115 g maslaca
150 g šećera
2 jaja
80 g krupno nasjeckanih oraha

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za pečenje.
Prosijte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli.
Mikserom pjenasto izradite maslac sa šećerom. U pjenastu smjesu umiješajte jedno po jedno jaje.
U prikladnoj posudi vilicom izgnječite banane pa im dodajte kiselo vrhnje, aromu vanilije, rum, sok i naribanu koricu naranče. Izmiješajte.
U pjenastu smjesu maslaca umiješajte smjesu sa bananama. Umiješajte i prosijanu smjesu sa brašnom i orahe. Izmiješajte.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-60 minuta.

3 komentara:

  1. Savrseno....
    Svidjaju mi se recepti u kojima mozes potrositi neke namirnice koje stoje u zdjeli, a u konacnici daju fini kolac s kojim se mozes osladiti u bilo koje doba dana. Pa i noci, za one koji partijaju!

    OdgovoriIzbriši