četvrtak, 8. listopada 2015.

" Biskvit" sa bananama i umakom



Ukoliko čitate ovaj post ili ste mi bliski prijatelj ili ste kolega food bloger koji je barem djelomično opsjednut hranom i novim receptima. Ukoliko spadate u ovu drugu kategoriju pored Interneta pretpostavljam da vam je drugo po redu mjesto koje vas nadahnjuje za isprobavanje novih recapata tv program 24 kitchen.
Ruku na srce mislim da sam sve emisije koje se trenutnom vrte na programu pogledala barem dva do tri puta a Jamieve emisije barem pet do šest puta. I ne nije to moja jadikovka na dosadan program koji se neprestano reprizira, nego sam se neki dan sjetila da već neko vrijeme nisam vidjela emisije Billa Grangera.
Dakle on mi u početku nikako nije sjeo, nekako ukočen sa onim kiselim osmijehom namjenjenom posjetilu zubaru i nekim kurtoaznim prilikama. Ali mi se zato sve drugo dopalo. I recepti,  i fotografija i prezentacija hrane, i kuhinjsko posuđe i kuhinja, ma sve baš sve, jedino mi striček Bill nikako nije. I odgledala sam ja tu prvu sezonu onako nekako na silu. I evo nam stiže i druga sezona, e tu mi je i Bill malo simpatičniji, nestao mu je onaj kiseli osmijeh sa lica, djeluje nekako prirodnije. Pretpostavljam da je trema prilikom snimanja prve sezone učinila svoje. A na kraju krajeva evo mene hrabre s druge strane ekrana, tu natipkavam nešto, i sigurna sam da s ni ja ne bih baš proslavila pred kamerom.
Uglavnom original Billovog recepta možete pronaći ovdje, nisam sigurna jeli iz prve ili druge sezone...

RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

125 g brašna
prstohvat soli
115 g šećera
3 žličice praška za pecivo
1 ispasirana banana
250 ml mlijeka
85 g maslaca, otopljenog
1 jaje
1 žlica arome vanilije

Za preljev:

140 g smeđeg šećera
250 ml vode
4 žlice agavinog ili javorovog sirupa

Za posluživanje:

sladoled od vanilije

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite dublju vatrostalnu posudu. U posudi pomiješajte bananu, mlijeko, maslac i aromu vanilije. U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno sa soli, šećerom i praškom za pecivo. U smijesu mokrih sastojaka umiješajte suhe. Dobro izmiješajte da dobijete jednoličnu smjesu. Izlite u pripremljenu posudu. Za preljev pomiješajte vodu, šećer i sirup pa kuhajte dok se šećer ne otopi. Prelite vrući sirup preko nepećenog biskvita. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta. Ostavite da se malo ohladi po poslužite sa sladoledom od vanilije.

2 komentara:

  1. A kad vi svi food blogeri stignete te sve emisije pogledat i to po nekoliko puta???
    Ja preko tjedna praktički ne palim tv, jer jednostavno ne stignem, a i preko vikenda nemam vremena, tu i tam pogledam neki film (definitivni ne gledam kuharske emisije). Fale mi videoteke, prije sam jednom u 2 mjeseca posudila 1 film i pogledala ga. Sad videoteka nema, ak hoću imat na raspolaganju onu neku tzv. videoteku što nude razni operateri u sklopu kojekakvih internetskih tv - to bih trebala masno plaćati s obzirom da ni ne palim tv svaki dan. Znam da ima puno nezaposlenih, zar vi samo cijele dane gledate tv, a otkud pak financirate gledanje tv, ak ste nezaposleni? A ak radite, otkud vam vremena da gledate tv?

    OdgovoriIzbriši
  2. Darga Valpruga ja ne gledam filmove meni su filmovi kuharske emisije jer u tome istinski uživam a kako što si i sama odgovorila na pitanje da ti definitivno ne bi trošilo svoje vrijeme na gledanje kuharskih emisija nego na filmove i to je u redu svatko ima pravo na odabir.
    Nwe osjećam se dužna išta objašnjavati ali eto ipak hoću, radim a televiziju konkretno kuharske emiisije gledam navečer kada pozavršim sve poslove koje imam.

    OdgovoriIzbriši