četvrtak, 30. travnja 2015.

Bake rolls


Izgleda da nam se vrijem ipak odlučilo smilovati za ovaj produljeni vikend, barem što se središnje Hrvatske tiče. Silom prilika nisam planirala nikakvo putovanje ovih dana tako da se veselim odmoru i opuštanju doma.
Plan mi je ne raditi ništa previše, jednostavno uživati. Pročitati nešto, u pripremi su mi ove dvije knjige, a ne propuštam drugi dio odličnog dokumentarca o grupi Queen. Sigurno ću nešto i skuhati. Nedjelja je rezervirana za posjet Hreliću. Držite mi fige za dobar ulov.
A kao grickalica uz dobru knjigu ili neki dobri dokumentarac predlažem vam domaće Bake rolls-e. Ja sam slaba i na one kupovne ali mislim da su ovi ipak malo zdraviji i uz to potrošiti ćete i stari kruh koji imate doma. Original recepta možete pronaći ovdje.
Ja sam svoje premazivala za ostacima masnoće od pečenja a ukoliko nemate starih peciva možete i kruh narezati na tanke šnitice pa ih izrezivati modlicama za keksiće. I imate zaraznu grickalicu gotovu u taj čas.
Uživajte u produljenom vikendu!

RECEPT:
Recept za ispis

stara peciva
maslac
mast preostala od pečenja
češnjak
sol
papar

Zagrijte pećnicu na 180 C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Peciva narežite na tanke šnitice. Rastopite maslac i masnoću od pečenja pa dodajte sitno nasjeckan češnjak, sol i papar. Dobivenom smjesom premažite šnitice peciva sa obje strane pa ih slažite na pripremljeni lim. Pecite u prehodno zagrijanoj pećnici otprilike 5 minuta, izvadite pa okrenite da se zapeče i druga strana.

2 komentara:

  1. Kako su dobri, obozavam takve krckave zalogajcice, prava su "zaraza" uz neki dobar film.:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja i nadam se da si dobro tržila na Hreliću!

    OdgovoriIzbriši