ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Mramorni banana kruh



Nakon posta o granoli još jedan prijedlog za doručak. Ovoga puta nešto, nećemo reći nezdraviji nego, dekadentniji doručak.
Ovaj recept je produkt timskog rada, kolega je donio zrelije banane koje kod njega doma nitko nije želio pojesti a ja sam potrošila kikiriki maslac koji se već neko vrijeme vukao po frižideru i ostatke nutelle koji su preostali još od božićnih ferrero kuglica.
Ako se pitate, obzirom na fotku, dali predlažem pivu uz ovaj kruh nisam baš sigurna da bi pasala. Ova Guinness šalica je moja omiljena šalica za čaj, a ovaj kruh i čaj od metvice se savršeno nadopunjuju.

RECEPT:
Recept za ispis

125 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jaja
3 zrele banane, ispasirane vilicom
175 g brašna
100 g pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
60 g maslaca od kikirikija
40 g nutelle
2 žlice kakaa
naribana korica naranče
4 žlice mlijeka

Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U prikladnom loncu, na laganoj vatri otopite maslac pa ga ostavite da se malo prohladi.
Pomiješajte jaja sa šećerom pa umiješajte ispasirane banane a na kraju dodajte i mlijeko.
Prosijte obje vrste brašna sa praškom za pecivo pa dobivenu smjesu umiješajte u smjesu sa bananama. Dobiveno tijesto podijelite u dvije zdjele. Jedno ostavite takvo kakvo je a u drugo umiješajte kikiriki maslac i nutellu.
U pripremljeni kalup naizmjence stavljajte žlicu svijetle pa žlicu tamne smjese kako bi dobili mramorni uzorak kolača. 
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60-ak minuta ili dok drveni štapić uboden u sredinu kolača ne izađe čist.
Ohladite prije posluživanja.

Broj komentara: 6:

  1. Volim ovakva "ciscenja|" uvek ispadne nesto zanimljivo, ovog puta to mi je kombinacija banane i kikiriki putera,! Izgleda super:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Mada kruh izgleda fantastično i već ga vidim udruženog uz šalicu kakaa, mislim da će mi se cijeli dan u glavi vrtiti rečenica "ostaci nutelle još od Božića" - kakooooo??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam tap za te kupovne slastice, a uostalom stalno nešto kuham pa nikada ne stignem do nutelle ;) Čudno znam.

      Izbriši
  3. Tako i kod mene ostaju te neke čokolade i od Uskrsa i Božića. Djeca ne jedu pretjerano pa nam ostane. Super mi izgleda kruhić.

    OdgovoriIzbriši