četvrtak, 18. prosinca 2014.

Ajme koliko nas je! Lješnjaci


Ajme, koliko nas je! je prva igra nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije. Igra je započela u kolovozu 2008 na inicijativu food blogerice Snježane. Nakon drugog kruga igre u kojoj je sudjelovalo čak 12 sudionika, reakcijom osnivačice igra je dobila ime.
Tema prosinca su lješnjaci a dvomjesečne domaćice su Legice u kuhinji.
Nisam znala što bih pripremila ovoga mjeseca jer je lješnjak  stvarno sveprisutna namirnica u mojoj kuhinji i bilo mi se vrlo teško odlučiti. Obzirom da je predblagdansko vrijeme vrijeme keksića tako je izbor pao na ove kekse sa lješnjakom.
Možda izgledaju obično ali dno krije iznenađenje u vidu sloja čokolade. Moja preporuka je da ih ispečete tako da budu malo reš, puno su finiji takvi. Znam, jedan dio sam ispekla malo manje, nisu ni do koljena ovim jače pečenima.

RECEPT:
Recept za ispis

210 g brašna
80 g tostiranih mljevenih lješnjaka  
200 g omekšalog maslaca
60 g mljevenog smeđeg šećera
Čokoladna glazura za premazivanje

Prosijte brašno na radnu površinu, pa mu dodajte maslac, šećer i lješnjake. Brzo umijesite tijesto pa ga umotajte u prozirnu foliju i stavite u  hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 C. Pripremite tri lima i obložite ih papirom za pečenje.
Tijesto tanko razvaljajte pa izrezujte oblike po želji. Slažite na pripremljene limove pa pecite keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici 10 do 12 minuta. Ohladite. Premažite dno svakog keksića čokoladnom glazurom.

Broj komentara: 10: