nedjelja, 6. listopada 2013.

Domaća vegeta

Ovo ustvari i nije recept, više kao ideja. Znam da korijenastog povrća ima cijelu godinu ali nekako mi se čini da je sada najukusnije. Tako da svake godine kada krenu prve magle ja si pripremim domaću vegetu. Zgodno ju je imati u hladnjaku, ja je tijekom zime ubacim po žlicu u gotovo svako jelo. Jedina preporuka ukoliko je koristite nemojte dodatno soliti jelo jer je poprilično slana.

RECEPT:
Recept za ispis

mrkva
korijen i list peršina
pastrnjak
korijen i list celera
korabica
sol

Količine povrća odredite sami po vlastitom ukusu. Svo povrće usitnite blenderom pa izvažite. Dodajte četvrtinu izvagane smjese povrća soli pa sve dobro izmješajte. Ja sam imala sve ukupno 2 kg povrća pa sam dodala 0,5 kg soli. Dobivenom smjesom puniti staklenke pa ih dobro zatvoriti. Čuvati na hladnom mjestu, najbolje u hladnjaku.

Broj komentara: 7:

  1. Odlicna ideja za ukusan zacin bez dodataka kemikalija; Meni uzasno smeta MSG (migrene), a cak ga i nova vegeta sadrzi (bez obzira sto pise da ga nisu dodali)..Spremam recept!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još ako si sigurna da povrćr nije ničim tretirano, ne može bolje.

      Izbriši
  2. ovo i moja mama radi, ma definitivno bolje, mi vegetu ni ne koristimo. tj. ja, mama kupuje i dalje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova domaća ima bolji okus od kupovne a o tome koliko je zdravije neću ni ulaziti.

      Izbriši
  3. Moja mama je radila domaću vegetu, ali bi po vrhu stavila sloj soli koji bi se maknuo kad bi se teglica otvorila i držali smo teglice u podrumu, a ne u frižideru.

    OdgovoriIzbriši