nedjelja, 15. rujna 2013.

Namaz od pečenog luka i origana

Kad smo početkom ove godine u sklopu Fbi rukavica istraživali blog Mimi s kingdom   popriličan broj sudionica je odabrao ovaj namaz za isprobavanje. Prilikom potrage za receptima koje bih mogla isprobati u tom krugu igre uopće mi nije zapeo za oko. Ali nakon što sam pročitala zadovoljne komentare kušačica odlučila sam ga i ja isprobati.
Sve pohvala su zaslužene, namaz je uistinu super ukusan i od tada sam ga već nekoliko puta pripremala i sigurno će ostati dugogodišnji posjetitelj naše male kuhinje.

RECEPT:
Recept za ispis 
 
10 g svježeg origana
2 veće glavice ljubičastog luka
125 g fete
100 ml kiselog vrhnja
Papar
Krupna morska sol
Maslinovo ulje

Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
Luk očistite i narežite na četvrtine. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite narezani luk. Lagano posolite i pokapajte sa malo maslinovog ulja. Pecite dvadesetak minuta dok luk ne omekša. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Ohlađenom luku dodajte usitnjeni origano, sir i kiselo vrhnje. Usitnite štapnim mikserom da dobijete glatki namaz. Po okusu dodajte sol i papar.

Broj komentara: 19:

  1. Jako mi se sviđa,jednostavno i sigurno prefino.

    OdgovoriIzbriši
  2. Interesantan recept. Volim ovakve recepte koji su i po namirnicama i pripremi superjednostavi i u toj svojoj jednostavnosti superposebni.♥
    Kad bih ga se bar sjetila prije neke fešte. Obožavam prezentirati stare namirnice na novi način muževoj familiji jer se oni uvijek drže par provjerenih recepata i čudom se čude svemu što ja napravim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam problema sa sjetiti se nekih stvari za skuhati pa mi se malo pekasno kliker upali. Ali pintarest pomaže ;)

      Izbriši
  3. Sastojci su odlični! Drago mi je da si isprobala recept, sad je na meni red jer mi se zbilja jaaako sviđa. Obožavam pečeni luk :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvuči odlično i jednostavan je za pripremu, super!

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš intersntan namaz, i baš me zanima okus pečenog luka.Lijepe sličice.

    OdgovoriIzbriši
  6. divan namaz, jako volim ove sastojke

    OdgovoriIzbriši
  7. Videla sam da su svi jako voleli taj namaz.
    Zvuči tako dobro. Taj pečeni luk, feta...Mmmmm

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš je bio popularan, i točno je tako dobar kao što zvuči.

      Izbriši
  8. Imam i ja namjeru probati, mora biti super!

    OdgovoriIzbriši
  9. Volim ovakve "homemade" namaze, jos uz te tvoje fine pecene kruscice... divota.:))

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY......,,.,,

    OdgovoriIzbriši