petak, 16. studenoga 2012.

Ajme, koliko nas je! Kiselo mlijeko


Ajme, koliko nas je! je prva igra nastala na food blog prostoru bivše Jugoslavije. Igra je započela u kolovozu 2008 na inicijativu food blogerice Snježane. Nakon drugog kruga igre u kojem je sudjelovalo čak 12 sudionika, reakcijom osnivačice igra je dobila ime.
Tema u studenom je kiselo mlijeko, a domaćica je Nataša.
Nisam uopće znala što bih radila sa kiselim mlijekom pa sam krenula nešto pronaći na našem starom sveznajućem google-u. I pronašla sam ovo i učinilo mi se baš zgodno. Ja sam sve lijepo napravila, stavila kremu na hlađenje u hladnjak i vratila se nakon par sati na degustaciju. Presuda za ovaj desert baš i nije nešto povoljna, ovaj gornji sloj je odličan ali na dnu čaše ostala je nekakva kiselkasta vodica ( ne znam koliko je možete vidjeti na donjoj fotografiji) koja mi se baš i nije dopala.

RECEPT:

2 dl kiselog mlijeka
0,5 dl vrhnja za šlag
2 jaja
40 g šećera
2 žlice kakaa

Miksajte jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Umiješajte kakao. Umiješajte i kiselo mlijeko i vrhnje za šlag. Rasporedite smjesu u četiri posudice. Pecite 30 minuta u vodenoj kupelji u pećnici zagrijanoj na 150 C. Ohladite prvo na sobnoj temperaturi pa onda i u hladnjaku.

Verzija za ispis

Broj komentara: 10:

  1. Vodica je vjerojatno od mlijeka. No, najvažnije je da si probala, a jako je dobro kada se objave ovakvi postovi i jednostavno daju pravu ocjenu nekog recepta. Nedavno sam i ja radila nešto što je bilo lijepo kao recept i dobro je ispalo, ali moji nisu bili zadovoljni - ja nisam probala jer je bila piletina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da je vodica od mlijeka i tako je super izgledalo, ali na kraju je ipak pomalo razočaravajući recept.

      Izbriši
  2. Kada sam videla divnu fotografiju, baš sam se ponadala da ćeš dati neke super ocene za recept, kad ono cvrc! :) Odlično izgleda, u svakom slučaju :)
    Irena nam je zadala baš jako težak zadatak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, nije baš laka tema ovaj mjesec. Ali bitno da se družimo, ni u životu nije uvijek sve lako.

      Izbriši
  3. I meni se bas dopada izgledom, ali eto... Mozda je to kiselo mleko koje oni koriste drugacije od naseg.

    OdgovoriIzbriši
  4. njihovo je čvrsto kao kvark. Recept je dobar.. možda bi kašičica gustina rešila problem ili da se žumanca umute na pari pa dalje po receptu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Na slici izgleda baš dobro, ne bi ni skužila za vodicu da nisi rekla. Jedino kaj mi pada na pamet je toplina vodene kupelji, pretpostavljam da bi se krema trebala odmah naći u doticaju sa jačom toplinom vode kako bi ju stvrdnula...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma, možda je i to. Sad već ima toliko mogučnosti da ni sama ne znam.

      Izbriši