petak, 20. siječnja 2012.

Kiflice od svježeg sira punjene marmeladom


Vidim po komentarima na moj prethodni post da i niste baš za skijanje. Više za šetnjicu po snijegu, snjegoviće i kuhano vino negdje na toplom. 
Uspjela sam pogledati što ste fino skuhali u prethodna dva tjedna ali nažalost nisam stigla i komentirati. Jednostavno nisma imala toliko vremena.Ovim putem se ispričavam svim vrijednim blogerima i blogericama na manjku komentara. Sada sam se više manje vratila u svakodnevnu rutinu pa ću opet početi ostavljati komentare na vaše divne kuhinjske kreacije.
Na skijanju sam bila "teta za slastice" ali to su bile samo one izuzetno jednostavne slastice tipa palačinke, muffini i puding koje nisam ni pokušala ovjekovječiti fotoaparatom. A i na kraju krajeva tko bi dvojici sedmogodišnjaka i jednom nestrpljivom trideset i nešto  godišnjaku objasnio neka ne jedu desert jer ja moram fotkati svoj uradak. Nemoguća misija.
Recept koji je danas na repertoaru je jednostavan ali zato vrlo ukusan. Umijesila sam ove kiflice iz sušte potrebe. Prije odlaska na skijanje sam pokušala kuhati na način da potrošim sve lako kvarljive namirnice iz hladnjaka. Imala sam nešto svježeg kravljeg sira, a kako nam sir u slanoj verziji već izlazi na uši, tražila sam neku slasticu sa sirom. Izbor je pao na ove kiflice. Kiflice su planule, jedino nisam bila zadovoljna time što je dosta marmelade iz njih iscurilo tijekom pečenja. Ili sam ih prejako napunila ili ova moja domaća marmelada nije baš za punjenje tijesta i u ovom slučaju bolje bi funkcionirala neka kupovna.

RECEPT:
(Recept je malo prilagođen, a objavljen je u  Repetama br. 2 a pripremila ga je Ebba.)

ZA TIJESTO;

300 g svježeg sira
300 g margarina
300 g brašna

ZA NADJEV:

marmelada po želji
( ja sam koristila marelicu i šljivu)


ZA POSIP:

šećer u prahu


Pjenasto izmiješati margarin i svježi sir. Dodajte obje vrste brašna i umijesite tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, omotajte ga prozirnom folijom i preko noći ostavite u hladnjaku. Drugi dan tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte ga na 0,5 cm debljine. Izrezujte trokutiće. Punite marmeladom i smotajte tijesto u kiflice. Kiflice slažite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 C 10-15 minuta. Pečene kiflice uvaljajte u šećer u prahu.

Verzija za ispis 

Broj komentara: 9:

  1. Vidim naslov i onako čist' potajice pomislim: "opet jedne kiflice za vjenčanja, sprovode, rođendane i sve ostale prigode". Obično se onda zaputim dalje jer ako do sada na blogovima nije objavljeno 1000 recepata "najboljih" dizanih kiflica, malo sam rekla. Svejedno, pročitam uvod, pa pogledam recept i javno mogu reči: ovo mi se zbilja jako, jako sviđa! Baš odlično, jednostavno i brzo, lako, drukčije. Pa u to ime bilježim i hvala! A što se jedenja uzoraka za snimanje tiče, ni kod mene nije bolja situacija iako nemam ni male ni mlade u familiji:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Radim ovakve kiflice, samo su omjeri malo drugačiji (250 g svježeg sira, 250 g brašna i 150 g maslaca) i ne ostavljam tijesto toliko dugo u frižideru. Mogu potvrditi da su kiflice jako ukusne i drugačije teksture od dizanih kiflica. Još ako su punjene finim nadjevom, planu za tren.

    OdgovoriIzbriši
  3. krasne kiflice! Sad bi mi više sjele slane, ali punjenje se lako prilagodi. Tijesto se čini baš ukusno

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja radim ovakve kiflice moji ukućani ih obožavaju! Tvoje mi izgledaju jakoo lijepo, sve pohvale... krasno si ih fotografirala, bravo!

    Ugodan vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  5. i ja imam ovaj recept u sovojoj bilježnici pod nazivom, koliko-toliko!obožavam ih!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zvuče i izgledaju fantastično! Kiflice sa sirom u tijestu sam radila samo s slanim punjenjem, ali bile su tako mekane :) Ove tvoje zvuče savršeno - idu na to-do listu! Imam svježeg sira i domaćih zamrznutih višanja, a ovakve stvari stvarno volim :) Pospremljen receptić :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Cesto pravim nesto slicno. Krasne su.

    OdgovoriIzbriši
  8. Kiflice obozavam! Sa domacim dzemom - nema niceg lepseg. A ove tvoje izgledaju bas lepo, nije debelo testo sto mi se narocito dopada, jer sam ja jedan od onih ljubitelja fila :)

    OdgovoriIzbriši